10.5.13

Απεργία μέσα στις πανελλαδικές αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Στην προκήρυξη απεργίας την 1η ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και σε πρόταση για πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαϊου προχώρησε η ΟΛΜΕ.




Σε δηλώσεις του από τα γραφεία της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παπαχρήστος σημείωσε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ κηρρύσει 24ωρη απεργία την 1η μέρα των πανελαλδικών εξετάσεων και προτείνει στις γενικές συνελεύσεις πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 του Μαϊου, διαμαρτυρόμενοι για τη μετακίνηση 4.000 και την απόλυση 10.000 συναδέλφων μας».

Ο κ. Παπαχρήστος συμπλήρωσε : «Πιστεύουμε ότι έως και την τελευταία στιγμή το Υπουργείο Παιιδείας έχει την ευχέρεια να απορύσει το προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις. Την απόφαση για την απεργία την πυροδότησε ουσιαστικά το υπ. Παιδείας. Τόσο γιατί κατάθεσε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο όσο και για την αδιαλλαξία του».
Την απόφαση στηρίζουν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις εκτός του ΠΑΜΕ.
Αναφερόμενος επίσης στο ενδεχόμενο επιστράτευσης, ο κ. Παπαχρήστος σημείωσε: «Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει και στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών θα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ πολιτικής επιστράτευσης».

Η απόφαση υπέρ της απεργίας πέρασε με πλειοψηφία 9 - 2 και απομένει να τεθεί προς ψήφιση στις τοπικές ΕΛΜΕ, οι οποίες θα πρέπει να την επικυρώσουν με συμμετοχή τουλάχιστον του 30% των μελών τους

Ακολούθως, η απόφαση θα τεθεί στην ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15 Μαΐου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...