24.11.12

Η προσφορά του Sting στα παιδιά της Αφρικής

Ο γνωστός τραγουδιστής Στινγκ χρηματοδότησε την κατασκευή μιας μπάλας ποδοσφαίρου που δεν χαλάει ποτέ για τα παιδιά του Τρίτου Κόσμου!


Η άθραυστη μπάλα ονομάζεται «One World Football» και εμπνευστής της ήταν ο Καλιφορνέζος Τιμ Τζάχρινγκεν, ο οποίος συγκλονίστηκε όταν είδε ένα ντοκιμαντέρ για το Νταρφούρ που έδειχνε τα παιδιά να παίζουν με οτιδήποτε βρισκόταν μπροστά τους. Μάλιστα, όπως είπε οι κανονικές μπάλες που έκαναν δωρεά οι εταιρίες σκιζόντουσαν μέσα σε 24 ώρες εξαιτίας του εδάφους.

Ο Τζάχρινγκεν επικοινώνησε με τον Στινγκ γνωστό για τη φιλανθρωπική του δράση, ο οποίος δέχτηκε με χαρά να δώσει 300.000 δολάρια ως αρχική επένδυση, για να φτιαχτεί το πρωτότυπο.

Η One World Football είναι φτιαγμένη από PopFoam, ένα παρόμοιο υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα παπούτσια Crocs, και η αντοχή της δοκιμάστηκε σε ένα στρατόπεδο με παιδιά που ήταν πριν στρατιώτες στη Ρουάντα, αλλά και από ένα λιοντάρι σε ένα ζωολογικό κήπο στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η μπάλα είναι πραγματικά άθραυστη καθώς μπορείς να την μαχαιρώσεις ή να την πατήσεις με το αυτοκίνητο και να μην πάθει τίποτε.

Ωστόσο, το σημαντικό πρόβλημα είναι ότι ακόμα το κόστος της είναι πολύ υψηλό λόγω των υλικών της, όμως καταβάλλονται συνεχώς προσπάθειες, για να μειωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...