11.5.13

Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας στους εκπαιδευτικούς - Εκτός ΝΔ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Την επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση. Από Δευτέρα τα φύλλα πορείας. Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΝΔ στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, το Σάββατο, η κυβέρνηση αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών την Δευτέρα, πριν δηλαδή λάβουν τις αποφάσεις τους οι τοπικές ενώσεις λειτουργών μέσης εκπαίδευσης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5, ήδη έχει δοθεί εντολή να τυπωθούν τα φύλλα επίταξης, τα οποία θα επιδοθούν σε 88.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.
 
Η απόφαση για επιστράτευση ελήφθη στην συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο, ο οποίος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ.
 
Στην συνάντηση αυτή, με την σύμφωνα γνώμη του νομικού και γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τ.Μπαλτάκου, ελήφθη η απόφαση για επιστράτευση χωρίς να έχει ληφθεί η τελική απόφαση για απεργία, αφού κάτι τέτοιο θα αποφασίσουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ στις 15 Μαΐου.
 
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την γαλήνη των υποψηφίων και των οικογενειών τους, δηλαδή να διεξαχθούν ομαλά και στην ώρα τους οι Πανελλαδικές, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
 
Εκτός ΝΔ ο Παπαχρήστος
 
Θορυβημένος από την στάση που τήρησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, που πρόσκειται στην ΔΑΚΕ, ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως δεν έχουν θέση στην ΝΔ στελέχη της ΔΑΚΕ που εκφράζονται από πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες «τύπου ΣΥΡΙΖΑ».
 
«Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους. Αποτελούν αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών, που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους» τόνισε ο γραμματέας της ΝΔ.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...