11.5.13

Σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ερευνά η τουρκική αστυνομία

Όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η Αστυνομία της Άγκυρας ερευνά σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου την 560η επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινόπουλης (29 Μαΐου).


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NTV αλλά και των τουρκικών εφημερίδων, η έρευνα άρχισε μετά απο ανώνυμη επιστολή που έφτασε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας του Καισερί, στην κεντρική Ανατόλια και κατηγορούσε ως «εγκέφαλο» του σχεδίου δολοφονίας έναν άνδρα ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινόπουλη και κρατείται απο τις αστυνομικές αρχές. Ο συγγραφέας της επιστολής εμπλέκει στην υπόθεση και άλλα δύο άτομα, τα οποία αναζητούνται.

Ο συλληφθείς αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στην υπόθεση και δήλωσε ότι βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει συγγενείς του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική Αστυνομία έρευνά υπόθεση δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη. Σύμφωνα με τις αρχές, το 2008 είχε σταλεί στην εισαγγελία άλλη μία επιστολή, στην οποία επίσης αναφερόταν ότι ο συλληφθείς σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Βαρθολομαίο.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...