9.5.13

Άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο των Abba

Η στιγμή που οι φίλοι του γνωστού συγκροτήματος περίμεναν, επιτέλους έφτασε. Το Μουσείο, που βρίσκεται στην Στοκχόλμη, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, ενώ κάποια μέλη του επίσημου fan club είχαν την τύχη να πάρουν νωρίτερα μια γεύση από τι υπάρχει μέσα σε αυτό.

Στο Μουσείο, που δημιουργήθηκε με τη στήριξη του πρώην μέλους του συγκροτήματος Μπιορν Ούλβεους, εκτίθενται μερικά από τα φανταχτερά κοστούμια των Abba, μουσικά όργανα και άλλα ενθύμια. Επίσης, διαθέτει ένα πάτωμα σαν ντισκοτέκ του 1970, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να εξασκούν τις χορευτικές τους κινήσεις. Ακόμη, υπάρχει ένας χώρος όπου μπορούν να «κάνουν οντισιόν» για να γίνουν το «πέμπτο» μέλος των Abba, ενώ, παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να καθίσουν και μέσα στο διάσημο ελικόπτερο του εξωφύλλου του δίσκου «Arrival». Μάλιστα, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να τραγουδούν τις επιτυχίες του συγκροτήματος μαζί με ολογράμματα των μελών του, σε ανθρώπινες διαστάσεις.

Οι Abba - Μπένι Άντερσον, Άννα Φριντ Λίνγκσταντ, Αγκνέθα Φάλτσκογκ και Μπιορν Ούλβεους - σχηματίστηκαν το 1972, και την πρώτη τους επιτυχία είχαν το 1974, όταν κέρδισαν την πρωτιά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «Waterloo».

Εκπληκτικές πωλήσεις, διαχρονικές επιτυχίες


Το σουηδικό ποπ συγκρότημα έχει πουλήσει σχεδόν 400 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, ενώ το μιούζικαλ «Mamma Mia!» στο οποίο ακούγονται τα τραγούδια τους είναι ίσως η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στο είδος.

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, που ακούγονται ακόμη και σήμερα, είναι τα «SOS», «Mamma mia», «Fernando», «Dancing Queen», «The winner takes it all», «Gimme Gimme», «Money Money Money», «Voulez vous» κ.ά.. Σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους το 1982, χωρίς ποτέ να ανακοινώσουν επίσημα την διάλυση του συγκροτήματος.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...