15.3.13

Δεν συζητούνται περικοπές μισθών στην Κύπρο

Οι όροι που απέμειναν και συζητούνται για την δανειακή σύμβαση δεν αφορούν περικοπές μισθών και ωφελημάτων, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Ανστασιάδης.


Μιλώντας σε στελέχη της μόνιμης αντιπροσωπείας της Κύπρου στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι γίνεται απόπειρα για να καταστεί το χρέος βιώσιμο μέσω εναλλακτικών προτάσεων που καταθέτει η Κυπριακή κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τέλος ότι παράλληλα με την δανειακή σύμβαση θα εξαγγελθούν μέτρα τα οποία θα δείχνουν τις ευαισθησίες της κυβέρνησης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετέχει στην διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει σημαντικές επαφές με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι εξελίξεις γύρω από το κυπριακό μνημόνιο.

Η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Κύπρου θα είναι το βασικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες στην παρουσία και της Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρτ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερουν Ντεισελμπλουμ, μιλώντας χθες στο κοινοβούλιο της χώρας του, δήλωσε ότι το ύψος του κυπριακού πακέτου οικονομικής βοήθειας θα είναι κοντά στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ και όχι στα 17 που υπολογιζόταν αρχικά.

Ο κύριος Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να δώσει το ακριβές ποσό του κυπριακού πακέτου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να οδηγεί σε ένα βιώσιμο επίπεδο δημοσίου χρέους, που θα επιτρέπει στην Λευκωσία να αποπληρώσει τα δάνεια της και να αναβιώσει την οικονομία της.


a-kalypto σχόλιο: μάλλον πρέπει να ετοιμάζεστε για μειώσεις αδέλφια...

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...