1.3.13

Το Κολωνάκι ανασυντάσσεται και φτιάχνει νέα πιάτσα

Μπορεί οι μέρες της αφθονίας να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί (;), όμως το Κολωνάκι δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα. Μετά από μερικά χρόνια υποτονικής παρουσίας στον νυχτερινό χάρτη της Αθήνας, επιστρέφει με νέα στέκια προσαρμοσμένα στην μετά-κρίση πραγματικότητα.

Cinco

Το ατμοσφαιρικό tapas bar επί της Σκουφά ήταν το πρώτο που έσυρε το χορό για να βγει το πάλαι ποτέ ζωντανό και φανταχτερό Κολωνάκι από την μιζέρια του. Με τα χρόνια εμπειρίας στην πλάτη από τη θητεία τους στο «Villa Mercedes» και το κοινό όραμα για ένα αυθεντικό tapas bar, ο Δημήτρης, η Νάντια, ο Γιάννης, ο Αρχέλαος και ο Benjamin άνοιξαν πριν από περίπου ένα χρόνο το περίφημο Cinco.

Σε αντίθεση με την υποτονική κίνηση στον κεντρικό άξονα της Σκουφά, η παρέα των πέντε -εξ’ ου και ο αριθμός στα ισπανικά «cinco»- υποδέχεται κάθε βράδυ ορδές φυλών της Αθήνας που συνωστίζονται στο industrial new style tapas bar για τις πειραγμένες γεύσεις του, τα ψαγμένα κρασιά από την Ισπανία και την Αργεντινή και τα καθαρά cocktails του.

Σκουφά 52, τηλ. 210-3643603

Wise Bar

Μικροσκοπικό, αθόρυβο, παρεΐστικο. Η ήρεμη δύναμη στο στενό της Λεβέντη μετρά μόλις λίγες εβδομάδες ζωής και ακούει στο όνομα «Wise bar». Η εκδοχή της σοφίας στην ταμπέλα αντλείται από τα αποφθέγματα και τα βιβλία αρχαίων φιλοσόφων στους τοίχους που παραδόξως δένουν μοναδικό με το industrial design και τις πολύχρωμες πινελιές του χώρου.

Αν καταφέρεις να κάτσεις σε ένα από τα πέντε, όλα και όλα, τραπέζια του άρτι αφιχθέντος spot, θα γευτείς νόστιμα μεσογειακά πιάτα που συνοδεύονται από ευπαρουσίαστα cocktails. Μόλις βρήκες, δηλαδή, το νέο after work στέκι σου.

Λεβέντη 5, τηλ. 210-7211173

Quintal 43

Μια πράσινη όαση μέσα στο Κολωνάκι που κάνει τη διαφορά. Γιατί δεν πρόκειται μόνο για το ασυνήθιστο τοπίο βλάστησης που συνδυάζεται με το κυρίαρχο ξύλο του χώρου αλλά και για την αυτονομία-ακόμα και στην ταμπέλα!- του κήπου του «Malconi’s» που λειτουργεί και τον χειμώνα.

Η πρώην τσιμεντένια αυλή του εστιατορίου πέρασε από γενικό ρεκτιφιέ παίρνοντας το όνομα «Quintal 43» και παρουσιάζοντας έναν ικανοποιητικό κατάλογο γευστικών επιλογών σε πιάτα και cocktails.

Πατριάρχου Ιωακείμ 43, τηλ. 210-7248920

Para Siempre

Ένα από τα λιγοστά wine bars που ξέφυγαν από την έδρα του ιστορικού κέντρου και εγκαταστάθηκε στο ανανεωμένο Κολωνάκι είναι το «Para Siempre». Και εδώ όμως θα βρεις τα συστατικά για τη γνωστή- πια- συνταγή της επιτυχίας: μωσαϊκό στο πάτωμα, μίνιμαλ διακόσμηση και η πατέντα της μεγάλης γκάμας ετικετών κρασιού με συνοδεία προσεγμένων tapas.

Χάρητος 43, Κολωνάκι, τηλ. 210-7210155

Αλεπού

Η «Αλεπού» ψηφίζει μόνο ελληνικά. Το εγχείρημα της μοντέρνας ταβέρνας του γνωστού σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη έβαλε μπρος μόλις τον περασμένο Οκτώβριο αναδεικνύοντας αρώματα και γεύσεις από τη μαμά πατρίδα.

Ντόπια αγνά υλικά, παραδοσιακές συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας δοσμένες σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή και εξαιρετικό κρασί από εγχώριους αμπελώνες. Δεν είναι αρκετά δελεαστικοί αυτοί οι λόγοι για να γνωρίσεις αυτή την «Αλεπού»;

Χάρητος 39 & Πλουτάρχου, τηλ. 210-7242717


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...