14.5.13

Ηλιοθεραπεία με ένα αεροπλάνο από πάνω σου! (pics)

Η παραλία Maho του Αγίου Μαρτίνου στις Μικρές Αντίλλες της Καραϊβικής δεν είναι απλώς μια παραλία με γαλοζοπράσινα νερά. Οι λουόμενοί της μπορούν σχεδόν να... πιάσουν τα αεροπλάνα που περνούν από πάνω τους!

Η παραλία κατακλύζεται κάθε χρόνο από χιλιάδες επισκέπτες που στόχο έχουν όχι μόνο να κάνουν βουτιές, αλλά και να βγάλουν μια φωτογραφία τους με ένα αεροπλάνο... δίπλα τους!

Μάλιστα, στην παραλία υπάρχει και μια επιγραφή που ενημερώνει τον κόσμο για την επικινδυνότητα του όλου εγχειρήματος, γνωστού και ως «planespotting», μια συνηθείας που τείνει να γίνει χόμπι!

Δίπλα στην παραλία βρίσκεται ο αεροδιάδρομος του τοπικού αεροδρομίου (Princess Juliana International Airport), όπου καταφτάνουν πολύ συχνά αεροπλάνα από Boeing 747 μέχρι μικρά δικινητήρια τα οποία έχουν πάρει ήδη χαμηλό ύψος για να απογειωθούν!

Το χόμπι planespotting έχει γίνει για πολλούς μανία με τους λάτρεις του να πηγαίνουν σε μεγάλα αεροδρόμια και σε σημεία πάνω από τα οποία τα αεροπλάνα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις και περιμένουν μέχρι και για ώρες για μια καλή φωτογραφία!

Μάλιστα, στην Ελλάδα, «παράδεισος» του planespotting, θεωρείται το αεροδρόμιο της Σκιάθου.





Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...