15.5.13

Προϊόν photoshop η καλύτερη φωτογραφία του 2013

Προϊόν photoshop αποδείχτηκε η φωτογραφία που κέρδισε το πρώτο βραβείο για το World Press Photo 2013. Η φωτογραφία έφερε τον τίτλο Gaza Burial (Κηδεία στη Γάζα) και απεικόνιζε την κηδεία δυο μικρών παιδιών που έπεσαν νεκρά στην Παλαιστίνη κατά την ισραηλινή επιδρομή του περασμένου Νοέμβρη. Όμως ο φωτογράφος Πολ Χάνσεν τελικά θα χάσει τον τίτλο.


Την απάτη αποκάλυψε ένας επιστήμονας Πληροφορικής . Όπως έδειξε αναλύοντας τη φωτογραφία, η εικόνα είναι μια σύνθεση άλλων τριών φωτογραφιών. Ο Νιλ Κράβετς κατάφερε να εντοπίσει τα αποτυπώματα που αφήνει το "ιστορικό" του Photoshop στην εικόνα ενώ εντόπισε και αναλογίες pixel που μια μη "πειραγμένη" φωτογραφία δεν μπορεί να έχει.

Επίσης, ο φωτισμός πρόδωσε το Hansen: τα πρόσωπα των ανθρώπων αλλά και των νεκρών παιδιών είναι αφύσικα φωτισμένα. Ο Κράβετς υπολόγισε ότι αφού η φωτογραφία τραβήχτηκε υποτίθεται στις 10.40 π.μ., χειμώνα, ο Ήλιος θα πρέπει να ήταν αρκετά χαμηλά στον ουρανό, κάτι που δεν αποτυπώνεται στις αντανακλάσεις του φωτός στη φωτογραφία.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...