8.5.13

Nick Galis, the Legend (pics/vid)

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση της ΚΑΕ Άρης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, που περιλάμβανε φιλικό αγώνα της ομάδας μπάσκετ με τη Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Οι φίλοι του Άρη γέμισαν μέχρι… ασφυξίας το «Αλεξάνδρειο» για να τιμήσουν τον αθλητή που άλλαξε την ιστορία της ομάδας μπάσκετ, την οποία οδήγησε και καθιέρωσε επί σειρά ετών μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Στο κλειστό της Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν δεκάδες άνθρωποι του μπάσκετ, παλαίμαχοι παίκτες, συμπαίκτες του και προπονητές, με τους αθλητές της Λιμόζ να τραβούν συνεχώς φωτογραφίες και να απαθανατίζουν σε βίντεο τις εκδηλώσεις των «κίτρινων» φιλάθλων, ενώ σηκώθηκαν όλοι για να χειροκροτήσουν όταν εισήλθε η ομάδα του Άρη που κατάκτησε το πρωτάθλημα το 1979 και όταν μπήκε ο προπονητής τους, Παναγιώτης Γιαννάκης, με τη θρυλική μακεδονική ομάδα της δεκαετίας του ΄80 και των αρχών του ΄90.


Μια τεράστια φανέλα με το νούμερο «6» είχε στηθεί στην πλευρά του βοηθητικού του «Αλεξανδρείου», ενώ το γήπεδο σείστηκε συθέμελα όταν έσβησαν τα φώτα για την παρουσίαση του Γκάλη. Ο παλαίμαχος άσος μπήκε στο παρκέ ακούγοντας το όνομά του ρυθμικά από την εξέδρα και τις ιαχές «Είσαι θεός μοναδικός» και «Τι την έκανε την μπάλα ο θεός» να δονούν την ατμόσφαιρα.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ χαμογελούσε και έστελνε φιλιά στην εξέδρα, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μια μικρή επίδειξη με την μπάλα στα χέρια. Λίγο αργότερα δήλωσε συγκινημένος: «Σας αγαπάω πολύ. Εδώ είναι το σπίτι μου και αυτή (δείχνοντας τον κόσμο) η οικογένειά μου. Είμαι πολύ συγκινημένος. Νιώθω για πρώτη φορά έτσι μετά τη γέννηση της κόρης μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή να τον τιμά η αγαπημένη του ομάδα. Δεν μπορεί να διακριθεί κανείς μόνος του, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες, τους προπονητές μου, διοικούντες, τον κόσμο».



Ο Γκάλης χαιρέτησε με χειραψία τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης (ξένους και Έλληνες παλαίμαχους), τους αθλητές της Λιμόζ και του Άρη, αγκαλιάστηκε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και μοίρασε πάσες σε αυτόν και τον Νίκο Φιλίππου, που προσπάθησαν να τον πείσουν για ένα σουτ, ενώ έκανε το τζάμπολ του φιλικού ανάμεσα στον Άρη και τη Λιμόζ και πήρε θέση στα επίσημα του «Αλεξανδρείου», δίπλα την κόρη του Στέλλα και τη σύζυγό του Ελένη.

Λίγο νωρίτερα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε υπογραμμίσει: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω εκείνους που με κάλεσαν. Έχω παίξει αντίπαλος με τον Γκάλη. Αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε τότε, ήταν να παίξουμε άμυνα. Είναι... Θεός».


Ο Γιάννης Ιωαννίδης παρατήρησε ότι «αργήσαμε να τον τιμήσουμε», ο Ντορόν Τζάμσι είπε πως «ο Γκάλης σε έκανε να ανατριχιάζεις. Χθες κοιμήθηκα... ήσυχος, γιατί ήξερα ότι δεν θα τον είχα αντίπαλο», ενώ ο Στόγιαν Βράνκοβιτς δήλωσε «περήφανος που έπαιξα στον Άρη με τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη».

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι της ΚΑΕ Άρης φιλοξενήθηκαν σε ειδικό χώρο, που διαμορφώθηκε προς την πλευρά του βοηθητικού του «Αλεξανδρείου». Αυτοί ήταν οι Αλεξάντερ Βολκόφ, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Ζόρντι Βιγιακαμπάκα, Ντίνο Ράτζα, Όντι Νόρις, Ντορόν Τζάμσι, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Τζον Κόρφας, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Σταυρόπουλος, Λευτέρης Κακιούσης, Γιώργος Σιγάλας, Μέμος Ιωάννου, Αργύρης Καμπούρης, Νίκος Λινάρδος, Μιχάλης Ρωμανίδης, Βασίλης Λυπηρίδης, Μιχαήλ Μισούνοφ, Ντέιβιντ Στεργάκος, Στιβ Γιατζόγλου, Λάζαρος Λέσιτς, Γιάννης Ιωαννίδης, Ντίνος Αγγελίδης, Γιάννης Δόξογλου, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Νίκος Τσαχτάνης, Χάρης Παπαγεωργίου, Μιχάλης Γιαννουζάκος, Μάνθος Κατσούλης, Δημήτρης Κοκολάκης, Μηνάς Τουκμενίδης και Πέτρος Σταμάτης.



Για την ιστορία, στη δεκάλεπτης διάρκειας φιλική αναμέτρηση η Λιμόζ νίκησε τον Άρη με 21-14 και τελικό σκορ 71-64, καθώς ο αγώνας ξεκίνησε από το 50-50. Στο τέλος της συνάντησης ο Γκάλης υπέγραψε τη φανέλα με το νούμερο «6», η οποία στη συνέχεια αναρτήθηκε στην οροφή του σταδίου. 




Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...