7.5.13

Πειραματικό αεροσκάφος πέταξε σε ταχύτητες Mach 5! (video)

Το πειραματικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Χ-51Α Waverider έφθασε την Παρασκευή ταχύτητα πτήσης Mach 5.1, δηλαδή πάνω από πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, σπάζοντας το ρεκόρ υπερηχητικής πτήσης.

Το αεροσκάφος αποσπάστηκε από ένα βομβαρδιστικό Β-52 και στη συνέχεια «εξακοντίστηκε» πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό με ταχύτητα άνω των 3.000 μιλίων (4.828 χιλιόμετρα!) σε μια πτήση που μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για το μέλλον της αεροναυπηγικής και των αερομεταφορών.

Το μη επανδρωμένο Χ-51Α Waverider της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας επιτάχυνε προς τα δυτικά για τέσσερα λεπτά, φθάνοντας την ταχύτητα πτήσης Mach 5.1, πριν πέσει στον ωκεανό, όπως είχε προγραμματιστεί.

Πέταξε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος του είδους του ταξιδεύοντας πάνω από 264 μίλια (430 χιλιόμετρα), αναζωπυρώνοντας έτσι τις μακρές προσπάθειες για την κατασκευή ενός αεροσκάφους που θα μπορούσε να ταξιδέψει γρηγορότερα από μια σφαίρα.

Είναι ενδεικτικό ότι με την ταχύτητα του X-51A Waverider ένα επιβατικό αεροσκάφος θα μπορούσε να καλύψει την απόσταση από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη (δηλαδή από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό Ωκεανό) σε λιγότερο από μία ώρα!

Το αεροσκάφος ήταν εφοδιασμένο με κινητήρες οι οποίοι χρησιμοποιούν υδρογονάνθρακες ως καύσιμο.




Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...