15.5.13

Το εξπρές του γυμναστηρίου

Δεν χρειάζεται να κλειστείς σε μπουντρούμι για να κάψεις το περιττό λίπος. Εκτέλεσε τις παρακάτω ασκήσεις υψηλής έντασης, για να το απομακρύνεις.
 
Oλοι οι άντρες ακολουθούν ένα κανόνα: όσο λιγότερο χρόνο έχουν τόσο περισσότερες δικαιολογίες βρίσκουν για να αποφύγουν τη γυμναστική τους. Δεν γνωρίζουν όμως κάτι: μπορούν να γυμναστούν σε λιγότερο από μισή ώρα.
 
Επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι μπορείς να πετύχεις γρήγορα αποτελέσματα μέσα σε λίγο χρόνο. Οσο πιο μεγάλη ένταση έχει το πρόγραμμά σου τόσο πιο πολλές θερμίδες θα καις κάθε λεπτό. Εάν τρέχεις με μία μέτρια σταθερή ταχύτητα σε ένα διάδρομο, θα έχεις σαφώς χειρότερα αποτελέσματα σε αντίθεση με το να ακολουθείς γοργό ρυθμό σε λιγότερο χρόνο. Η υψηλή ένταση διατηρεί το μεταβολισμό σου σε υψηλά επίπεδα και μετά την προπόνηση, μερικές φορές ακόμα και στον ύπνο σου. Επιπλέον ασκήσεις υψηλής έντασης βελτιώνουν την καρδιοαναπνευστική ικανότητά σου.
 
Μπορείς να δημιουργήσεις ένα τέτοιο πρόγραμμα ακόμα και στο σπίτι σου, το οποίο όχι μόνο θα γυμνάζει όλο το σώμα σου, αλλά θα σου εξαφανίσει και το λίπος. Οταν ακούς τη λέξη «αερόβια», θα ξέρεις από εδώ και πέρα ότι δεν αναφέρεται μόνο στο τρέξιμο.
 
Οι ασκήσεις
 
Μπορείς να εκτελείς μία από τις παρακάτω ρουτίνες μετά το τέλος της προπόνησης με τα βάρη. Είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να κάψεις ακόμα πιο πολύ λίπος
 
Συνδυαστική ποδιών
Κάνε 1 σετ για κάθε άσκηση χωρίς ξεκούραση ανάμεσά τους και κατάγραφε το χρόνο που χρειάστηκες να ολοκληρώσεις τον κύκλο. Ξεκουράσου τον διπλάσιο χρόνο κι επανάλαβε τον κύκλο. Αν μπορείς να κάνεις τον κύκλο σε λιγότερο από 90’’, τότε μην ξεκουραστείς.
 

1. Καθίσματα: 36 επαν.
2. Προβολές: 18 επαν. σε κάθε πόδι
3. Αλμα από προβολή: 18 επαν. σε κάθε πόδι
4. Αλμα από κάθισμα: 36 επαν.
 
Σειρά από καθίσματα 
Κάνε 3 κύκλους χωρίς ξεκούραση
 
1. Αλμα από κάθισμα: λύγισε τα γόνατα μέχρι οι μηροί να είναι παράλληλοι με το πάτωμα κι εκτέλεσε γρήγορα από εκείνη τη θέση ένα άλμα. Επανάλαβε για 20’’.
2. Καθίσματα: κάνε όσο πιο πολλά μπορείς σε 20’’.
3. Ισομετρικά καθίσματα: λύγισε τα γόνατα μέχρι οι μηροί να είναι παράλληλοι με το πάτωμα και μείνε εκεί για 30’’.
 
Αντίστροφη μέτρηση (διάλεξε μεταξύ δύο επιλογών) 
Επιλογή 1
 
1. Κάθισμα με εκτάσεις ώμων: πιάσε ένα αλτήρα με την παλάμη να κοιτάει κάτω και το χέρι τεντωμένο μπροστά. Λύγισε τα πόδια και φέρε τον αλτήρα ανάμεσά τους. Με μία εκρηκτική κίνηση, τέντωσε τα πόδια και φέρε τον αλτήρα στο ύψος του στήθους.
2. Δυναμικά καθίσματα: στάσου όρθιος με τα πόδια να έχουν άνοιγμα ίσο με αυτό των ώμων. Λύγισε τα γόνατα μέχρι τα χέρια να ακουμπήσουν το πάτωμα. Κλώτσα τα πόδια προς τα πίσω μέχρι να τεντώσουν και να λάβεις θέση για κάμψεις. Φέρε τα πόδια πίσω στο στήθος και μετά τέντωσε τον κορμό σου.
 
Επιλογή 2
 
1. Αλμα από κάθισμα
2. Δυναμικές κάμψεις: λάβε θέση για κάμψεις με τα χέρια να έχουν άνοιγμα ίσο με αυτό των ώμων. Λύγισε τα χέρια σου, ώστε το στήθος να φτάσει κοντά στο πάτωμα. Τέντωσε εκρηκτικά τα χέρια σου, μέχρι να ξεκολλήσουν οι παλάμες από το πάτωμα.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...