6.5.13

Επικήρυξαν το φιδοκέφαλο ψάρι που αναστατώνει το Central Park (video)

Έρευνα για το φιδοκέφαλο ψάρι ανακοίνωσε πως θα διεξάγει η περιβαλλοντική υπηρεσία του Central Park στη Νέα Υόρκη, γι’ αυτό και ζητά απ’ όσους ψαρεύουν στη λίμνη του πάρκου, σε περίπτωση που αλιεύσουν το ψάρι με τα κοφτερά δόντια, να το φυλάξουν σε ένα δοχείο και να ενημερώσουν τους φύλακες.

O λόγος για το επονομαζόμενο "snakehead" ή  Channa argus και τις επικίνδυνες τάσεις εξάπλωσής του στα νερά των λιμνών. Ο φόβος των αρχών οφείλεται στην ικανότητά του να έρπει, πράγμα που του δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρεται από λίμνη σε λίμνη, διαταράσσοντας το οικοσύστημα.

Η Νέα Υόρκη δεν είναι η πρώτη πολιτεία που πλήττεται από την εισβολή του "snakehead". Το Central Park είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο στη διοικητική περιφέρεια του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Με 25 περίπου εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, μεταξύ των οποίων και όλες οι στρατιωτικές και διπλωματικές ξένες αποστολές, είναι το πιο πολυσύχναστο πάρκο στις Η.Π.Α. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ψάρι έχει εντοπιστεί επίσης στο Potomac River του Maryland αλλά και σε ποτάμια της πολιτείας της Florida.

Η ειδική βιολόγος Kelly Gestring της επιτροπής  Florida Fish and Wildlife Conservation ανέφερε ότι στην περιοχή της προσπαθούν να εξαλείψουν οριστικά το ψάρι, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί καταστροφικές συνέπειες για τα τοπική είδη ψαριών.




Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...