8.5.13

Επιδείνωση της κρίσης «βλέπουν» τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους

Τη διάχυτη απαισιοδοξία των Ευρωπαίων για τις οικονομικές εξελίξεις καταγράφει έρευνα των Ipsos/CGI για λογαριασμό του ομίλου Publicis, σύμφωνα με την οποία τρεις στους τέσσερις θεωρούν ότι η οικονομική κρίση στη χώρα τους πρόκειται να επιδεινωθεί.


«Η κατάσταση είναι ζοφερή», αναφέρεται ειδικότερα στο προοίμιο του πολυσέλιδου εγγράφου με τίτλο «Ευρώπη 2013, μια ήπειρος που παραπαίει», που δημοσίευσε σήμερα η εταιρεία.

Στο έγγραφο περιλαμβάνονται στοιχεία ποσοτικής έρευνας που έγινε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σε δείγμα 6.000 πολιτών ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία) από τις Ipsos/CGI και ποιοτικής έρευνας σε δείγμα 400 ευρωπαίων πολιτών που διεξήγαγε το FreeThinking, ένα εργαστήριο μελετών που συνεργάζεται με την Publicis.

«Η εμπιστοσύνη στους εθνικούς θεσμούς μειώνεται και οι θεσμοί της Ευρώπης είναι απόντες. Αλλά αυτό που δημιουργεί ακόμη περισσότερο εντύπωση είναι η ρήξη ανάμεσα στο βορρά και στο νότο», σημειώνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Publicis Μορίς Λεβί.

Περισσότερο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Γάλλοι (85%, εκ των οποίων το 23% θεωρεί ότι η κατάσταση «θα επιδεινωθεί πολύ»), ενώ και οι Γερμανοί φοβούνται ότι «η ευρωπαϊκή κρίση θα φτάσει και σε αυτούς», με το 73% εξ αυτών να αναμένουν επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα τους.

Λιγότερο απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Ισπανοί. Δεδομένου ότι η χώρα έχει ήδη πληγεί, ένα σημαντικό ποσοστό τους εμφανίζεται να πιστεύει πως τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχίσουν να χειροτερεύουν, ενώ ένα 40% εξ αυτών θεωρεί ότι η κρίση θα αρχίσει να εξασθενεί το προσεχές διάστημα.

Στους πληθυσμούς αυτών των έξι χωρών, τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι μια περιρρέουσα απαισιοδοξία (45%), μια λανθάνουσα ανησυχία (36%), η παραίτηση (32%) και η οργή (32%).


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...