6.5.13

Ικανοποιημένος ο Ν.Αναστασιάδης από τις επαφές του στο Ισραήλ

Η Λευκωσία εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις επαφές του Νίκου Αναστασιάδη στο Ισραήλ, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης εργασίας.
Κυβερνητικοί κύκλοι που επικαλείται το ΡΙΚ δήλωσαν ότι φαίνεται να αναπτύσσεται μια ιδιαίτερα φιλική σχέση ανάμεσα στον N.Αναστασιάδη και στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπ.Νετανιάχου.
 
Φαίνεται ότι υπήρξε πρόοδος στα θέματα της ενέργειας, που δεν περιορίζεται μόνο στο θέμα των υδρογονανθράκων, αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα, με την πόντιση ηλεκτρικού καλωδίου μεταξύ των δύο χωρών.
 
Ενδεικτικό είναι ότι στις συνομιλίες του προέδρου Αναστασιάδη, έλαβαν μέρος και σημαντικά ισραηλινά στελέχη, που έχουν σχέση με την ενέργεια. Ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Ισραήλ και τις συνομιλίες του με τον Μπ.Νετανιάχου, απαρχή μιας νέας εποχής, στις σχέσεις Λευκωσίας- Τελ Αβίβ.
 
«Εγκαινιάσαμε ένα στρατηγικής σημασίας διάλογο που αποσκοπεί στην περαιτέρω σύσφιγξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. Μια σχέση που βασίζεται σε κοινές αρχές και αξίες» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης. «Μεταξύ άλλων επιβεβαιώσαμε την κοινή δέσμευση για ανάπτυξη και εκμετάλλευση διασυνοριακών κοιτασμάτων. Συμφωνήσαμε στην ενεργοποίηση αδρανών συμφωνιών και στην επιτάχυνση της ολοκλήρωσης συμφωνιών που εκκρεμούν σε θέματα υγείας, έρευνας και ανάπτυξης, τεχνολογίας, πολιτισμού, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος» συνέχισε.
 
Σύμφωνα με τον Νίκο Αναστασιάδη, η ισραηλινή πλευρά επαναβεβαίωσε ότι η εξέλιξη στις σχέσεις Ισραήλ- Τουρκίας δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με την Κύπρο.
 
Η συζήτηση περιστράφηκε και στις εξελίξεις στην περιοχή, με έμφαση στο θέμα της Συρίας και τον κίνδυνο που ενέχει ενδεχόμενη επέκταση και διάχυση της κρίσης.
 
«Υπήρξε κοινή πεποίθηση για την ανάγκη όπως το Ιράν εμπλακεί σε εποικοδομητικό διάλογο, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις διεθνείς του υποχρεώσεις σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...