10.4.13

Κύπρος: Ανάκληση διορισμού του υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας



Την ανάκληση του διορισμού του υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Σπύρου Σταυρινάκη αποφάσισε ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με το σκεπτικό ότι οι έκτακτες συνθήκες υπό τις οποίες είχε γίνει ο διορισμός -λίγο πριν τη λήξη της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης- δεν υφίστανται πλέον. Την ίδια ώρα, το ΔΗΣΥ κλιμακώνει περαιτέρω την κόντρα κατηγορώντας τον διοικητή της ΚΤ Πανίκο Δημητριάδη για παραπληροφόρηση της Βουλής σε σχέση με την έκθεση που έγινε από τον διεθνή Οίκο Alvarez and Marsal για την Cyprus Popular Bank και την Τράπεζα Κύπρου.

Στυλιανίδης: Αποδέχθηκαν το κούρεμα και δεν το κατάλαβαν

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την ανάκληση του υποδιοικητή, ο οποίος προηγουμένως ήταν ανώτατο στέλεχος της ΚΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης σχολίασε ότι η απάντησή του σε όσους επιμένουν να συζητούν πράγματα που βρίσκονται σε σύγκρουση με την απτή πραγματικότητα είναι ότι «η καλύτερη συνεισφορά όσων είναι οι βασικοί υπεύθυνοι της οικονομικής τραγωδίας του τόπου θα ήταν η σιωπή. Δυστυχώς, η κοινωνία έκπληκτη παρακολουθεί το αντίθετο. Αποδέχθηκαν το κούρεμα και δεν το κατάλαβαν. Συζητούσαν bail-in, δηλαδή εκ των έσω εκκαθάριση των τραπεζών, υπέδειξε, και νόμιζαν ότι συζητούσαν bail-out, δηλαδή εκ των έξω».

«Θα μείνω μέχρι εδώ, διότι αν κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού, εμείς δεν την υποτιμούμε», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

Εν τω μεταξύ, το ΔΗΣΥ δια του βουλευτή του Πρόδρομου Προδρόμου καταλόγισε ευθύνες για παραβίαση της νομοθεσίας περί Κατάθεσης Στοιχείων και Πληροφοριών στη Βουλή, σχετικά με τους όρους εντολής που δόθηκαν στο Διεθνή Οίκο Alvarez and Marsal για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας με στόχο την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες οι δυο μεγάλες κυπριακές τράπεζες υπέστησαν ζημιές με αποτέλεσμα να χρειαστούν κρατική στήριξη για την ανακεφαλαιοποίηση.

Σύμφωνα με τον κ. Πρόδρομου, ο κ. Δημητριάδης παρουσίασε στον Πρόεδρο της Βουλής διαφορετικούς όρους από τους ισχύοντες.
«Η νομοθεσία προβλέπει ότι τέτοια παράβαση από αξιωματούχο μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα και προνοεί για διαδικασία μέσω της οποίας το ζήτημα παραπέμπεται στον Γενικό Εισαγγελέα», καταλήγει ο κ. Προδρόμου.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...