26.4.13

Nissan Friend-ME concept 2013: Και sedan και hatch! (photos)

Ένα άκρως φουτουριστικό υβριδικό πρωτότυπο παρουσίασε η Nissan στη Σαγκάη με την ονομασία Friend-ME. Η Nissan λέει ότι το συγκεκριμένο concept είναι σχεδιασμένο για την τοπική αγορά και πιο συγκεκριμένα για τους νεαρούς ηλικιακά Κινέζους, οι οποίοι αναζητούν ένα μοντέρνο και τεχνολογικά προηγμένο όχημα που δεν αποποιείται τις παραδοσιακές αξίες ενός 4θυρου μοντέλου. Ο σχεδιασμός του έγινε με τη συνεργασία του παγκόσμιου σχεδιαστικού κέντρου της Nissan (Nissan Global Design Center - NGDC) και του σχεδιαστικού κέντρου στην Κίνα (Nissan Design China - NDC).
 
Το Friend-ME είναι ένα υβριδικό sedan που μοιάζει όμως με hatchback και coupe οχήμα. Το προφανές είναι πάντως ότι το σχήμα του είναι αρκετά δυναμικό και φουτουριστικό. Η μάσκα του που σχηματίζει ένα μεγάλο «V», τα hi-tech LED φωτιστικά σώματα, οι ανάγλυφες ρέουσες γραμμές ιδιαίτερα στο προφίλ του, η αιρούμενη οροφή με τη χαρακτηριστική πίσω κολώνα, το πίσω τμήμα που καταλήγει σε μια αιχμηρή ενσωματωμένη αεροτομή καθώς και τα περίτεχνα φωτιστικά σώματα σε αυτό το σημείο αποτελούν στοιχεία που εντυπωσιάζουν και τραβάνε την προσοχή του παρατηρητή.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο σχεδιασμός στο εσωτερικό του πρωτότυπου μοντέλου που. Η διάταξη είναι αυστηρώς τετραθέσια καθώς οι σχεδιαστές ήθελαν να προσφέρουν ξεχωριστό χώρο για κάθε επιβάτη. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μία τεράστια οθόνη αφής για τις λειτουργίες των πολυμέσων η οποία στην ουσία αποτελεί την κεντρική κονσόλα ενώ ο μικροσκοπικός πίνακας οργάνων περιλαμβάνει ψηφιακές ενδείξεις. Ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα εκτείνεται μία δεύτερη κονσόλα με ενσωματωμένη οθόνη που δείχνει διάφορες άλλες πληροφορίες, ενώ την δική τους οθόνη αφής έχουν στη διάθεσή τους και οι πίσω επιβάτες.
 
Η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το Friend-ME αποτελεί ουσιαστικά μια μετεξέλιξη μιας ήδη υπάρχουσα, την οποία όμως η Nissan δεν αποκάλυψε. Η ιαπωνική φίρμα δεν αποκάλυψε στο Σαλόνι της Σαγκάης ούτε τις λεπτομέρειες για το υβριδικό σύστημα του πρωτότυπου.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...