26.4.13

Minuum Keyboard, το πληκτρολόγιο που αλλάζει τα δεδομένα (video)

Το Minuum keyboard δεν είναι το κλασσικό πληκτρολόγιο που θα συναντήσεις στο Android. Η ιδέα ότι το πληκτρολόγιο πρέπει να είναι μικρό, αποκτά ενδιαφέρον και προχωράει ένα βήμα πέρα από τις κλασσικές λύσεις του SwiftKey και του φουτουριστικού Fleksy.


Το Minuum όπως το SwiftKey, το Fleksy και όλες οι άλλες τεχνολογίες και πληκτρολόγια, προσπαθούν να λύσουν το ίδιο πρόβλημα. Πως μπορούμε να γράφουμε καλύτερα και γρηγορότερα στις “μικρές” οθόνες των κινητών. Η υλοποίηση και η τεχνολογία διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία.

Το Minuum keyboard προσεγγίζει το πρόβλημα διαφορετικά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Αντί για πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο και την μαγική συνταγή για έξυπνη πρόβλεψη και διόρθωση λαθών, η ομάδα του Minuum σκέφτηκε να φέρει όλα τα γράμματα σε μια σχεδόν ευθεία γραμμή και να μειώσει τον χώρο που καταλαμβάνει το πληκτρολόγιο. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο αλγόριθμος και η εμπειρία πληκτρολόγησης αλλάζει δραματικά.

Η ομάδα του Minuum keyboard δεν σταματάει σε smartphones και tablets. Θέλει να μετατρέψει οποιαδήποτε επιφάνεια σε πληκτρολόγιο. Ήδη ετοιμάζουν το WDK (Wearable Development Kit) για πληκτρολόγιο πάνω στο χέρι, στον αέρα κλπ. Η ομάδα έχει συμπληρώσει τον πρώτο γύρω χρηματοδότησης στο Indiegogo συγκεντρώνοντας 87.000 δολάρια με αρχικό στόχο 10.000.

Αν θα δούμε την τεχνολογία του Minuum επίσημα σε πληκτρολόγιο του Android, iOS, Windows Phone παραμένει άγνωστο. Προς το παρόν οι developers δουλεύουν για να βελτιώσουν το προϊόν και να το προσφέρουν για δοκιμή στην κοινότητα του Android τον Ιούνιο 2013.




Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...