28.4.13

Προστάτεψε τον προστάτη


Σου δείχνουμε τέσσερις τρόπους, που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τον καρκίνο του προστάτη.
 
Πιάσε κόκκινο
Δύο έως τέσσερις φρέσκιες ντομάτες την ημέρα ρίχνουν το ποσοστό επικινδυνότητας για καρκίνο του προστάτη κατά 26%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nutrition. Αν δεν σου αρέσει η ωμή ντομάτα στη σαλάτα, παράγγειλε Virgin Mary την επόμενη φορά που θα πας στο μπαρ - ο χυμός ντομάτας περιέχει τα ίδια ποσοστά αντικαρκινικής δύναμης.
 
Διώξε το λίπος
Αλλος ένας λόγος να χάσεις το σωσίβιο στην κοιλιά: το λίπος στο σώμα σου χαμηλώνει τα επίπεδα του Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA) που κυκλοφορεί στο αίμα σου. Οι γιατροί ελέγχουν τα επίπεδα PSA σου για να διαβεβαιώσουν αν έχεις καρκίνο του προστάτη ή όχι - αν είσαι υπέρβαρος, τα αποτελέσματα της μέτρησης θα είναι αλλοιωμένα.
 
Κοίτα τον ήλιο
Οι άντρες που ζουν σε πιο ηλιόλουστες χώρες διατρέχουν 32% λιγότερο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο του προστάτη. Αυτό οφείλεται στη βιταμίνη D, που παίρνεις από τον ήλιο. Για να διαφυλάξεις όμως το δέρμα σου και να αποφύγεις τον καρκίνο του δέρματος, πάρε τη δόση της βιταμίνης D που χρειάζεσαι καταναλώνοντας μουρουνόλαδο.
 
Γίνε ποπάι
Μελέτη βρήκε πως οι άντρες μείωσαν στο μισό το ρίσκο να πάθουν καρκίνο του προστάτη με μεγάλη κατανάλωση φολικού οξέως - θρεπτικό συστατικό που αφθονεί στο σπανάκι. Προσπάθησε να παίρνεις 400 μικρογραμμάρια (mg) καθημερινώς: μία μερίδα 180 γραμμ. μαγειρεμένο σπανάκι σου δίνει γύρω στα 100 μικρογραμμάρια. Επιπλέον, φάε εμπλουτισμένα δημητριακά. Δημητριακά με κόκκινα φρούτα σου προσφέρουν το 50% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...