21.4.13

Μάθε να χρησιμοποιείς το DropBox, κάνε τη ζωή σου εύκολη

Το Dropbox είναι μια εξαιρετική υπηρεσία. Μπορείς να αποθηκεύσεις τα αρχεία σου για ασφάλεια, να τα συγχρονίσεις με όλους τους υπολογιστές, το Smartphone ή το Tablet σου και να τα μοιραστείς με τους φίλους σου. Όμως μπορεί να κάνει πολλά ακόμα. Παρακάτω θα βρεις 10 πρακτικές χρήσεις που δεν ήξερες!


1. Έλεγξε τον υπολογιστή σου για μη εξουσιοδοτημένες εφαρμογές που μπορεί να τρέχουν

Αν βρίσκεσαι στο γραφείο και θέλεις να ρίξεις μια ματιά στον υπολογιστή στον σπίτι (είτε για να ελέγξεις πώς πάνε τα downloads είτε για να δεις αν τον χρησιμοποιεί κανένας άλλος) μπορείς να το κάνεις με το Dropbox. Απλά κατέβασε μία εφαρμογή που τραβάει αυτόματα screenshots και έναν τρόπο για να το κάνει αυτόματα (κάποιο script). τώρα απλά ρίχνε μια ματιά στο φάκελο του Dropbox και θα έχεις μία ιδέα για το πώς πάνε τα... πράγματα.

2. Ασφάλισε τα ευαίσθητα αρχεία σου

Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε πως το Dropbox είναι ένας φανταστικός τρόπος για να μοιραζόμαστε τα αρχεία μας αλλά είναι επίσης ιδανικό για αποθήκευση ευαίσθητων αρχείων όπως κωδικών κ.λπ. Το Dropbox κωδικοποιεί τα αρχεία σου καθώς τα ανεβάζεις και όταν χρειαστεί να τα κατεβάσεις αυτό γίνεται μέσω μίας ασφαλούς HTTPS σύνδεσης. Διπλή ασφάλεια!

3. Διαχειρίσου τα torrents σου

Οι περισσότεροι BitTorrent clients έχουν ένα web interface που σου επιτρέπουν να προσθέσεις, να ελέγξεις και να αφαιρέσεις Torrent από απόσταση αλλά μία απλή εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσεις το Dropbox. Απλά "πες" στον client να ελέγχει περιοδικά για αρχεία torrent σε ένα φάκελο που βρίσκεται στο Dropbox. Τώρα απλά όταν βρεις το Torrent που θέλεις, το κατεβάζεις, το βάζεις στον φάκελο του Dropbox και βουαλά! έτοιμο προς Download!

4. Εκτύπωσε αρχεία στον εκτυπωτή του σπιτιού σου από οποιοδήποτε υπολογιστή

Αν έχεις ένα αρχείο που θέλεις να εκτυπώσεις στο σπίτι, τότε μπορείς να το κάνεις με το Dropbox. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι script το οποίο "ψάχνει" για νέα έγγραφα σε κάποιο φάκελο και τα εκτυπώνει (δες εδώ). Μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέτεις στον συγκεκριμένο φάκελο τα αρχεία που θέλεις να εκτυπώνεις και αυτά θα σε περιμένουν έτοιμα σπίτι

5. Τα τραγούδια σου... πάντα μαζί σου!

Παρόλο που είναι για πολλούς... αυτονόητο, υπάρχουν πολλοί που δεν χρησιμοποιούν το Dropbox σαν το φορητό τους jukebox! Απλά μετέφερε τη μουσική βιβλιοθήκη σου σε αυτό, και πλέον μπορείς να απολαύσεις τα αγαπημένα σου τραγούδια όπου κι αν βρίσκεσαι!


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...