23.4.13

Το American Psycho γίνεται μιούζικαλ



Μιούζικαλ που θα βασίζεται στο αμφιλεγόμενο μυθιστόρημα του Μπρετ Ίστον Έλλις, American Psycho, πρόκειται να ανέβει σε σκηνή του Λονδίνου σε λίγους μήνες.



Δημοσιευμένο το 1991, το American Psycho εξιστορεί τη ζωή του Πάτρικ Μπέιτμαν, ενός χρηματιστή της Wall Street την ημέρα, και μανιακού δολοφόνου τη νύχτα. Το μυθιστόρημα είναι ξακουστό για τη γραφική απεικόνιση της βίας, καθώς και το απροκάλυπτο σεξουαλικό του περιεχόμενο, κάτι που το κατέστησε ακατάλληλο σε πολλές χώρες.



Το μυθιστόρημα του Έλλις εκτοξεύτηκε σε δημοσιότητα το 2000, όταν μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, με τον Κρίστιαν Μπέιλ να απεικονίζει με τον καλύτερο (και πιο ψυχοπαθή) τρόπο τον πρωταγωνιστή. Η ιδέα για μετατροπή του σε μιούζικαλ εμφανίστηκε από το 2008, ενώ πρόκειται να υλοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου, στο Almeida Theatre του Λονδίνου, και θα «παίζει» εκεί μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου 2014, όπως μεταδίδει το Reuters.


Το σενάριο είναι γραμμένο από τον Ρομπέρτο Αγκίρε-Σακάσα, συγγραφέα του remake του Carrie, καθώς και πολλών επεισοδίων του Glee και του Big Love. Ο Βρετανός βετεράνος του θεάτρου, Ρούπερτ Γκουλντ, θα σκηνοθετεί, με τον ηθοποιό που θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα.


Ο Αμερικανός μουσικός παραγωγός και συνθέτης Ντάνκαν Σέικ έχει ήδη επιμεληθεί ορισμένα πρωτότυπα τραγούδια για την παράσταση. Προηγουμένως, ο Σέικ είχε γράψει τη μουσική και τους στίχους του ροκ μιούζικαλ Spring Awakening, το οποίο κέρδισε επτά βραβεία Tony το 2007. Στο μυθιστόρημα, ο Μπέιτμαν δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες είναι οι Genesis, η Whitney Houston και οι Huey Lewis and the News.



Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...