22.4.13

«Τρέχοντας στην Καλλιθέα»

Ο Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» και ο Φιλαθλητικός Σύλλογος του Δήμου Καλλιθέας, με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ, διοργανώνει τον 2ο Αγώνα σε δημόσιο δρόμο με τίτλο «Τρέχοντας στην Καλλιθέα». Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Απριλίου στις 9:30 το πρωί και η εκκίνηση, όπως και ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Δαβάκη. 


Ο σκοπός του «Τρέχοντας στην Καλλιθέα», καθώς και οι συνεργαζόμενοι κοινωνικοί και κρατικοί φορείς παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο της Καλλιθέας. Σε αυτή πήραν μέρος ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Γιάννης Γάλλος», Γεώργιος Μαργωμένος, ο Δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ασκούνης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Δημήτριος Γκερλές και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος είναι και Δημοτικός Σύμβουλος της Καλλιθέας, Παναγιώτης Δημάκος. 

Ο κ. Μαργωμένος στάθηκε, κατά την παρουσίαση του αγώνα, στην περσινή επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία έδωσε την ώθηση για να επαναληφθεί και φέτος το δρώμενο. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «οι περίπου 2000 συμμετέχοντες του περσινού αγώνα, μας υποχρέωσαν να διοργανώσουμε εκ νέου τον αγώνα αυτό, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και αποκτά, εκτός από αθλητική σημασία, χαρακτήρα κοινωνικό». 

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος κ. Ασκούνης, τόνισε τη σημασία του γεγονότος αυτού για τους πολίτες της Καλλιθέας. «Είναι μια ευκαιρία να αφήσουν την καθιστική ζωή και να τρέξουν στους δρόμους της πόλης μας, ανακαλύπτοντας ομορφιές που αγνοούν. Θα μπορέσουν να τρέξουν από την πλατεία Δαβάκη μέχρι τη μαρίνα της Καλλιθέας, όπου τους περιμένουν εγκαταστάσεις για ήρεμους και απολαυστικούς απογευματινούς περιπάτους. Θεωρώ πως είναι μια ευκαιρία για όλους μας να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Ασκούνης. 

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Γκερλές, υπογράμμισε την άριστη συνεργασία της Ομοσπονδίας με τον Δήμο Καλλιθέας, όποτε διοργανώνεται ένα ανάλογο γεγονός, τονίζοντας την αισιοδοξία του και για τον φετινό «Τρέχοντας στην Καλλιθέα». 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Καλλιθέας και αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος, επισήμανε πως το 2012 μπήκαν οι βάσεις ώστε ο αγώνας αυτός να καθιερωθεί ως θεσμός, τονίζοντας πως, με τη συνδρομή των χορηγών και των εθελοντών, η φετινή διοργάνωση αναμένεται να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στους συλλόγους που διοργανώνουν τον αγώνα, τους εργαζόμενους του ΣΕΓΑΣ, αλλά και τη Διεύθυνση της Τροχαίας, χωρίς την βοήθεια της οποίας δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση. Κλείνοντας, τόνισε την παρουσία γιατρών και ασθενοφόρων σε όλο το μήκος της διαδρομής, οι οποίοι εγγυούνται την ασφάλεια όλων των διαγωνιζομένων. 

Να σημειωθεί πως στη φετινή διοργάνωση θα διεξαχθούν αγώνες 10χλμ. 5χλμ. 2,5χλμ για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και σκυταλοδρομία 4x2,5χλμ. 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:30 το πρωί της 28ης Απριλίου και κατά τη διάρκειά του η λεωφόρος Θησέως, όπως και οι κάθετες σε αυτήν οδοί, θα παραμείνει κλειστή. 

Πληροφορίες για συμμετοχή, στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.kallithearun.gr καθώς και στα γραφεία του συλλόγου «Γιάννης Γάλλος». 


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...