29.4.13

VW CrossBlue Coupe Concept 2013: 4θυρο coupe σε SUV! (photos)

Στην Έκθεση της Σαγκάης παρουσίασε η Volkswagen το CrossBlue Coupe Concept, το οποίο με διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες από αυτές του Touareg θα μπορούσε να αποτελέσει μελλοντικά ένα 4θυρο coupe SUV ή αν θέλετε έναν άμεσο ανταγωνιστή για την BMW X6.
 
Επιβλητικό και με πληθωρικές διαστάσεις, το CrossBlue Coupe Concept εντυπωσιάζει με τις δυναμικές γραμμές του, ενώ και ο έντονος χρωματισμός του αμαξώματος υποδηλώνει ότι με το συγκεκριμένο πρωτότυπο η VW ήθελε οπωσδήποτε να τραβήξει την προσοχή των επισκεπτών της Έκθεσης Αυτοκινήτου στην Κίνα για το 2013. Οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες από του Touareg (μήκος 4,89 m, πλάτος 2,01 m και μόνο το ύψος με 1,68 m είναι λίγο μικρότερο λόγω της «κουπεδίζουσας» σχεδίασης). Στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι η οδοντωτή μάσκα εμπρός που θυμίζει συνέχεια των full LED φωτιστικών σωμάτων, οι ευμεγέθεις εισαγωγές, η αιχμηρή γραμμή που διατρέχει το προφίλ του, οι ιδιαίτερης σχεδίασης τροχοί και το έντονα κεκλιμένο πίσω τμήμα με τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα με τις χωνευτές απολήξεις της εξάτμισης.
 
Στο εσωτερικό η εικόνα παραμένει αρκετά φουτουριστική, αλλά από την άλλη και εδώ πολλά στοιχεία μοιάζουν ότι θα μπορούσαν να περάσουν σε ένα μοντέλο παραγωγής. Ο διάκοσμος είναι αρκετά λιτός όπως συμβαίνει στα περισσότερα μοντέλα της φίρμας ενώ ταυτόχρονα και εξαιρετικά «hi-tech». Στοιχεία που κερδίζουν τις εντυπώσεις είναι ο ευανάγνωστος και πλήρης πίνακας οργάνων με ψηφιακές ενδείξεις, ο οποίος ουσιαστικά αποτελείται από μία οθόνη 12,3 ιντσών, η «high-tech» οθόνη αφής πολυμέσων 10 ιντσών, η minimal κονσόλα και ο κρυφός φωτισμός σε πορτοκαλί χρώμα μέσω οπτικής ίνας που διατρέχει όλη την καμπίνα ενώ τα καθίσματα είναι επενδυμένα με δέρμα nappa.
 
Την κίνηση στο VW CrossBlue Coupe Concept αναλαμβάνει να δώσει ένα υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν V6 turbo κινητήρα 3 λίτρων ο οποίος αποδίδει 295 ίππους καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο ένας ηλεκτρικός κινητήρας είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και ο άλλος στον πίσω μεταδίδοντας την κίνηση στους αντίστοιχους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων.
 
Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος ανέρχεται στους 415 ίππους με το κλασικό 0-100 km/h να πραγματοποιείται σε 5,9 sec. και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 235 km/h. Η αυτονομία του VW CrossBlue Coupe Concept όταν λειτουργεί ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα φτάνει τα 33 km με την τελική ταχύτητα σε αυτή την περίπτωση να περιορίζεται στα 120 km/h. Η μέση κατανάλωση χωρίς τη λειτουργία των ηλεκτροκινητήρων είναι 6,9 lt/100 km ενώ με την πλήρη υποβοήθηση αυτών μπορεί να φτάσει και τα 3 lt/100 km που σε συνδυασμό με το μεγάλο ρεζερβουάρ χωρητικότητας 80 lt δημιουργεί μία αυτονομία που μπορεί να φτάσει και τα 1.200 χιλιόμετρα.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...