20.4.13

Τα αποτελέσματα της έρευνας The Greek Porn Project!

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας», σε συνεργασία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας και του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, προέκυψε ότι το κοινό των ταινιών πορνό είναι κυρίως άντρες. 

Το 78% απ' όσους δήλωσαν ότι βλέπουν πορνοταινίες είναι άντρες, ενώ στο ερώτημα γιατί βλέπουν ροζ κινηματογράφο, απάντησαν ότι το παρακολουθούν προκειμένου να αυτοϊκανοποιηθούν αλλά και να διεγερθούν. Επίσης, ενώ ένα μικρό ποσοστό δήλωσε ότι τις παρακολουθεί οταν... «βαριέται».

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα προτιμούν κυρίως το ετερόφυλο σεξ ή το ομοφυλόφιλο μεταξύ γυναικών αλλά και το ομαδικό.

Σημαντικό εύρημα είναι η αλλαγή του πρωταγωνιστή των ταινιών πορνό. Στο παρελθόν η προσοχή εστιαζόταν στον άντρα, ενώ με το πέρασμα του χρόνου το κέντρο των ταινιών έγιναν οι γυναίκες.

Από την έρευνα προέκυψε πως τα σωματικά πρότυπα των γυναικών παρουσιάζονται ολοένα και πιο αδύνατα με πληθωρικά στήθη, ενώ οι ηλικίες έχουν μειωθεί κατά πολύ. Επίσης, παρατηρήθηκε πως η ομαδική «συνεργασία» στις σκηνές σεξ έχει αυξηθεί σημαντικά.

Η σχετική πανεπιστημιακή εργασία κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Παπαζήση και την επιμελήθηκαν η Κατερίνα Σαρικάκη, καθηγήτρια Πολιτικής Επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και η Λίζα Τσαλίκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...