31.1.13

iPhone 5 LTE δοκιμή ταχύτητας στο δίκτυο Cosmote

- Για τον JF

Το iPhone 5 έχει πλέον και LTE στο 4G δίκτυο της Cosmote και είναι πολύ γρήγορο. Η διαδικασία ενεργοποίησης του LTE στο iPhone 5 είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναβαθμίσετε το iOS στην έκδοση iOS 6.1 και να τηλεφωνήσετε στην Cosmote.

Η αναβάθμιση και ενεργοποίηση του LTE αξίζει πραγματικά. Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν εδώ. Για όσους το έχουν κάνει ήδη και αναρωτιούνται πόσο γρήγορο είναι το 4G η εικόνα μιλάει από μόνη της. Στο κέντρο της Αθήνας και κοντά στο Σύνταγμα, περίπου στις 9.30μμ με το σήμα εκείνη την στιγμή να μην είναι full το iPhone 5 με το LTE ενεργοποιημένο έπιασε πάνω από 17.5Mbps download και πάνω από 2Mbps upload.

Πόσο γρήγορο είναι το 17.64Mbps download και το 2.2Mbps upload θα το καταλάβετε αν συγκρίνετε με την ταχύτητα ADSL στο σπίτι. Σε ιδανικές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει τα 18-20Mbps download και σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει το 1Mbps upload.

Σε σύγκριση με το δίκτυο 3G το ίδιο iPhone 5 με καλύτερη ποιότητα σήματος έπιασε σχεδόν 3Mbps download και 0.6Mbps upload με μεγαλύτερη καθυστέρηση στο ping. Η διαφορά επιδόσεων μεταξύ iPhone 5 3G και iPhone 5 LTE είναι τεράστια.

Με το iPhone 5 και ενεργοποιημένο το LTE στο δίκτυο της Cosmote, το κινητό γίνεται πραγματικά εργαλείο για να δουλέψουν 3-4 άτομα μαζί. Η ταχύτητα του upload είναι εξαιρετική και ο χρόνος για ping σχεδόν ανύπαρκτος. Ακόμα και games παίζεις με τόσο μικρό χρόνο ping και τέτοιο upload.

Οι απόλυτες τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα την χωρητικότητα του δικτύου, ανάλογα το σήμα του iPhone 5, ανάλογα των δεδομένων που κατεβάζει το κινητό εκείνη την στιγμή (πχ email με attachment) κλπ. Σημασία έχει ότι το iPhone 5 με το LTE ενεργοποιημένο είναι μια νέα τάξη μεγέθους από μόνο του. Δεν συγκρίνεται με το iPhone 5 σε 3G.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...