31.1.13

Δάνειο και από τη Ρωσία για την Κύπρο

Στήριξη στην Κύπρο προσφέρει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Μεγαλονήσου Δημήτρης Χριστόφιας. Τη στήριξη της Μόσχας προς τη Λευκωσία μάλιστα φαίνεται ότι επιθυμεί και η Γερμανία η οποία, όπως όλα δείχνουν, δεν θέλει να επωμιστεί μόνη της το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής στήριξης της Κύπρου καθώς η κυβέρνηση Μέρκελ ετοιμάζεται για την εκλογική αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σε γερμανούς βουλευτές πριν από λίγες μέρες ότι η Ρωσία πρέπει να συμμετάσχει στην παροχή βοήθειας προς τη Μεγαλόνησο, όπως μετέδωσε το Bloomberg. Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δώσει σήμα ότι περιμένουν από τη Ρωσία να υποστηρίξει μια λύση για την Κύπρο σημείωσε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Υπάρχουν πολύπλευρα συμφέροντα, είπε χθες από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε Μάρτιν Κότχαους, προσθέτοντας ότι «θα χαιρετίζαμε αν τρίτες χώρες συμμετείχαν» στη διάσωση της Κύπρου.

Μιλώντας από το Βελιγράδι όπου βρέθηκε στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης, ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος τού έδωσε το μήνυμα ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συμβάλει μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση στη δανειοδότηση της Κύπρου. «Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Πούτιν (...). Ο Πρόεδρος Πούτιν με διαβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλει μαζί με την ΕΕ στη δανειοδότηση της Κύπρου», ανέφερε μεταξύ άλλων για το θέμα ο Δημήτρης Χριστόφιας όπως μετέδωσαν κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Επισήμως πάντως η Γερμανία, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ, δεν έχει αλλάξει θέση ως προς την Κύπρο.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...