19.1.13

Google Ivanpah Solar, το μεγαλύτερο έργο θερμοηλεκτρικής ενέργειας

Το Google ανακατεύεται με εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Φωτοβολταϊκά, θερμοηλεκτρική ενέργεια, ανεμογεννήτριες και ό,τι άλλο μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα και να κάνει καλό στο περιβάλλον. Μέχρι και κατσίκες δοκίμασαν, για να φάνε το γκαζόν, αντί να το κουρέψουν με τον παραδοσιακό τρόπο.




Οι επενδύσεις του Google στην πράσινη ανάπτυξη και στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι γνωστές. Εκατοντάδες εκατομμύρια σε επενδύσεις που μειώνουν το κόστος ηλεκτροδότησης των γραφείων του Google αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων servers στα data center όλου του κόσμου.

Ένα από αυτά τα projects ονομάζεται Ivanpah Solar. Το Google έχει επενδύσει συνολικά 178 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία που Brightsource που αυτή την στιγμή χτίζει το μεγαλύτερο έργο θερμοηλεκτρικής ενέργειας του πλανήτη. Η έρημος Mojave στην Καλιφόρνια σύντομα θα τροφοδοτεί με 392MW ενέργειας 140.000 σπίτια στην περιοχή, ενώ το κέρδος της τοπικής κοινωνίας από την εκτέλεση του έργου και τους μισθούς ανέρχεται στα 650 εκατομμύρια δολάρια.

Το Ivanpah Solar Project κάνει κάτι πολύ απλό. Καθρέφτες περιμετρικά ενός πύργου στοχεύουν το φως του ήλιου σε ένα μόνο σημείο πάνω στον πύργο. Η συγκέντρωση ηλιακής ενέργειας δημιουργεί υψηλή θερμοκρασία που χρησιμοποιείται για να βράσει νερό. Από τον βρασμό του νερού ο ατμός χρησιμοποιείται για την κίνηση των γεννητριών και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...