24.1.13

Όγδοη μέρα χωρίς Μετρό – Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ, Τραμ, ΕΘΕΛ

Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία των κατοίκων της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία -για 8η συνεχή ημέρα- με αίτημα την έναρξη διαλόγου για τη σύναψη επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Στάση εργασίας 12 το πρωί με 4 το απόγευμα αποφάσισαν τα σωματεία σε Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ. Ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Κανονικά θα κινηθούν τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός. 

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα τον ενημερώσει για τις επαφές του στις Βρυξέλλες και τρέχοντα θέματα του υπουργείου, αλλά στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα των απεργιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Σε άτυπο διοικητικό συμβούλιο οι απεργοί του μετρό αποφάσισαν ότι δέχονται να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, αρκεί να δεσμευθεί η κυβέρνηση ότι θα διατηρηθεί η συλλογική σύμβαση εργασίας που λήγει στις 30 Απριλίου, θα ισχύσει η μετενέργεια και στο διάστημα αυτό θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης. 

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση έστειλε τελεσίγραφο προς τους απεργούς στο μέτρο, ζητώντας τον τερματισμό των κινητοποιήσεων. Διαφορετικά εξετάζει δυο εναλλακτικές λύσεις, αυτή την απόλυσης των πρωτεργατών της κινητοποίησης και η δεύτερη η επιστράτευση των απεργών. 


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...