28.1.13

Huawei: στην 3η θέση κατασκευαστών smartphone μετά από Samsung, Apple

Οι εποχές αλλάζουν και η Huawei βρίσκεται πλέον στην θέση νούμερο τρία στην κατάταξη των κατασκευαστών smartphone σε όλο τον κόσμο. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία της IDC που κατατάσσουν την Huawei τρίτη μετά από την Samsung και Apple για το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

Η νέα χρονιά για τους Κινέζους ξεκίνησε πολύ καλά γιατί το 2012 έκλεισε εξίσου δυναμικά. Οι πωλήσεις των Huawei smartphone έφτασαν τα 10.8 εκατομμύρια για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 πίσω από τα 47.8 εκατομμύρια iPhone της Apple και τα 63.7 εκατομμύρια Samsung smartphone για την ίδια περίοδο.

Η πεντάδα κλείνει με τα Sony smartphones να πουλάνε 9.8 εκατομμύρια στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 και την ZTE να πουλάει 9.5 εκατομμύρια smartphones για ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά αφορούν όγκο πωλήσεων και όχι μερίδιο αγοράς ή κέρδη.

Το επίτευγμα της Huawei είναι σημαντικό από κάθε άποψη. Οι Κινέζοι από το πουθενά όχι μόνο κατάφεραν να πουλήσουν πολλά smartphones στην χώρα τους αλλά να ανοιχτούν σε νέες αγορές με μοντέλα για κάθε τσέπη αλλά και υψηλές επιδόσεις όπως το Huawei Ascend D. Εταιρείες όπως η Sony, η Nokia και η HTC που μέχρι πριν 2-3 χρόνια βρίσκονταν στην κορυφή εκτοπίστηκαν.


Η πλειοψηφία των Huawei smartphones τρέχουν Android με μικρές εξαιρέσεις όπως το Huawei Ascend W1 που αποτελεί το πρώτο Windows Phone 8 της εταιρείας. Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το νέο high end μοντέλο, το Huawei Ascend P2.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...