6.7.12

Διασκεδάζοντας στα beach bars της Ελλάδας…

Είστε λάτρεις του μοναχικού μπάνιου ή μήπως προτιμάτε γύρω σας κόσμο, μουσική και ένα bar που θα σας προσφέρει όλες τις ανέσεις; Αν η δεύτερη επιλογή σας καλύπτει περισσότερο, ετοιμαστείτε να κάνετε μια βόλτα σε beach bar ανά την Ελλάδα, πολλά από τα οποία μπορεί να βρείτε μπροστά σας στις φετινές διακοπές.Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012


Οι προτιμήσεις στο θαλάσσιο μπάνιο σίγουρα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, ενώ μπορεί να μεταβληθούν ακόμη και στο ίδιο άτομο, από μέρα σε μέρα. Εκεί, λοιπόν, που τη μια μέρα αναζητάτε ερημικές παραλίες στις οποίες ακόμη και το μαγιό σας «βαραίνει», στον επόμενο προορισμό σας μπορεί να σας καταβάλλει μια πιο party διάθεση ή η ανάγκη για περισσότερο κόσμο γύρω σας, μουσική και μια πιο οργανωμένη κατάσταση – όχι, δεν είστε παρανοϊκοί, συμβαίνει σε όλους μας.

Προς το παρόν, λοιπόν, κρατάμε τις ερημικές παραλίες… κρυφές, και σας αποκαλύπτουμε τα μέρη στα οποία μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με ποτά, πάρτι, χορό, φλερτ, πισίνες, bungy jumping ή και τίποτα από όλα αυτά, παρά ένα καφέ και λίγο τάβλι.

Super Paradise – παραλία Super Paradise, Μύκονος


Σε μια από τις πιο κοσμικές παραλίες του πιο δημοφιλούς νησιού των Κυκλάδων, στην παραλία Super Paradise στο νότιο τμήμα του νησιού, θα βρείτε και το ομώνυμο beach bar. Αν ψάχνετε την ηρεμία σας και λίγη ησυχία για να τα βρείτε με τον εαυτό σας μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, τότε το εν λόγω beach bar μάλλον θα σας οδηγήσει στο ψυχιατρείο. Αν, όμως, αναζητάτε ρυθμό, κόσμο, διασημότητες, πάρτι με διάσημους djs και αιθέριες υπάρξεις να λικνίζονται, σε συνδυασμό με μια δροσερή, γαλανή θάλασσα που βρίσκεται μερικά μέτρα παρακάτω, τότε το Super Paradise μάλλον θα σας φανεί σαν όαση. Πληροφορίες: Super Paradise, παραλία Super Paradise, Πλιντρί, Μύκονος, 22890 23023,http://www.superparadise.com.gr/

Paraga beach bar – Παράγκα, Μύκονος

Παραμένοντας στα νότια του νησιού κι αν θέλετε να ξεπλυθείτε λίγο από τις τεκίλες και τα υποβρύχια με τα οποία λουστήκατε τις προηγούμενες ημέρες, μπορείτε να περάσετε μια βόλτα από την παραλία Παράγκα (δίπλα στην παραλία της Αγίας Άννας), η οποία είναι πιο «ήσυχη» από το Super Paradise και διαθέτει το Paraga beach bar, για έκτακτη ανάγκη, σε περίπτωση που αισθανθείτε ότι τα πάρτι και η διασκέδαση σας λείπουν το τελευταίο… μισάωρο. Πληροφορίες: Paraga beach bar, Παράγκα, Μύκονος, 22890 25364, http://www.cafeparaga.gr/index_gr.html

Punda beach – Πίσω Λιβάδι, Πάρος


Με διάφορα events, live με Έλληνες καλλιτέχνες και dj sets, το Punda Beach στη νοτιοανατολική πλευρά της Πάρου υπόσχεται διασκέδαση και ρυθμούς ανάλογους με αυτούς της Μυκόνου, με τις μπύρες και τα κοκτέιλ να πρωταγωνιστούν από το μεσημέρι. Αγαπημένος προορισμός των 17χρονων που πηγαίνουν τις πρώτες τους ανεξάρτητες διακοπές και τσουγκρίζουν στην υγειά των… Πανελληνίων που τέλειωσαν, αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών που δεν χάνουν το κέφι τους με… καμία κυβέρνηση. Πληροφορίες: Punda Beach, Πίσω Λιβάδι, Πάρος, 22840 41717, http://www.pundabeach.gr/.

Babis Bar – Μυρτιές, Κάλυμνος

Κατέχοντας μια θέση στα 50 καλύτερα beach bar του κόσμου σύμφωνα με το cnngo.com, το Babis Bar στις Μυρτιές της Καλύμνου, του Μπάμπη και της οικογένειάς του, βρίσκεται σε ένα βραχώδες περιβάλλον και παρέχει όλες τις ανέσεις σε όποιον κάνει το μπάνιο του εκεί κοντά, από πλούσιο πρωινό, μέχρι ό,τι μπύρα ή κρασί του κάνει όρεξη και ελεύθερο internet για όσους δεν μπορούν να αποχωριστούν την τεχνολογία ούτε στα μακροβούτια τους. Το μέρος προτιμούν συνήθως γκρουπ ή παρέες που ασχολούνται με την αναρρίχηση -μιας και το νησί ενδείκνυται για το σπορ- κι αν το κολύμπι, το chat ή το να βλέπετε άλλους να κάνουν αναρρίχηση σας κουράσουν, μπορείτε ανενόχλητοι να πάρετε τον υπνάκο σας δίπλα στην πισίνα. Πληροφορίες: Babis bar, Μυρτιές, Κάλυμνος.

Bananarama beach bar – πλαζ Μπανάνα, Σκιάθος




Όλα τα ιστιοπλοϊκά, τα ταχύπλοα, τα τζετ σκι και οι άνθρωποι με βατραχοπέδιλα περνούν από εκεί, αφού το Bananarama της Σκιάθου αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του νησιού και για πολλούς έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της βόρειας νησιωτικής Ελλάδας. Όσοι δεν βρίσκονται προς Πάρο, Μύκονο μεριά είναι πολύ πιθανό να πέσουν στο δρόμο σας στη Σκιάθο και στην πλαζ Μπανάνα, απολαμβάνοντας το κοκτέιλ ή το φαγητό τους στο Bananarama, σε καλαίσθητες εγκαταστάσεις και υπό τους ήχους καλοκαιρινών μελωδιών. Πληροφορίες: Bananarama beach bar, πλαζ Μπανάνα, Σκιάθος, 6949501520, http://www.bananarama.gr/

Egremni beach café – Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Όταν καταφέρετε να κατέβετε τα εκατοντάδες σκαλιά για να βρεθείτε σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Λευκάδας –αν όχι την ομορφότερη- σίγουρα θα χρειαστείτε λίγο νερό, κάποιον να σας κάνει αέρα και λίγη καφεΐνη να σας φέρει ξανά στη ζωή (για το ανέβασμα δεν το συζητάμε, θα χρειαστείτε και ασθενοφόρο). Όλα αυτά θα τα βρείτε στο συμπαθέστατο, ξύλινο beach café της παραλίας, το οποίο βρίσκεται εκεί για έκτακτες ανάγκες σε περίπτωση που τελειώσει ο φραπέ, η μπίρα ή το freddo σας. Πληροφορίες: Egremni beach café, Εγκρεμνοί, Λευκάδα, 6973598833.

Far Out – Μυλοπότας, Ιός


Στο ξακουστό camping Far Out στην παραλία του Μυλοπότα (μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Ίου), θα συναντήσετε και ένα από τα διασημότερα beach bar του νησιού, ανθρώπους με party διάθεση, όπως και με όρεξη για κατανάλωση αλκοόλ, με δυνατές μουσικές που σηκώνουν τους τουρίστες στον αέρα και με αλλεπάλληλα event τύπου «το πιο βρεγμένο μπλουζάκι». Βραχείτε και περάστε μια βόλτα. Πληροφορίες:Far Out, Μυλοπότας, Ίος, 22860 91468,http://www.faroutclub.com/beach-club/

Kedros beach bar – Κέδρος, Δονούσα

Στην παραλία του Κέδρου δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς αν ξεχάσατε το μαγιό σας –ή αν κάνετε πως ξεχάσατε το μαγιό σας- αφού το μέρος είναι γεμάτο με ελεύθερους campers που κι αυτοί έχουν ξεχάσει (σε ένα ποσοστό 80%) το μαγιό τους. Στο beach bar Kedros, όμως, πίσω από την παραλία, καλό θα ήταν να αράξετε κάπως πιο καλυμμένοι, για να απολαύσετε τη μπίρα σας, τον καφέ σας, φθηνές μακαρονάδες και κλαμπ σάντουιτς και να πιάσετε κουβέντα με τη μικρή καλοκαιρινή κοινωνία που έχουν «χτίσει» εκεί οι ελεύθεροι campers. Πληροφορίες: Kedros beach bar, παραλία Κέδρου, Δονούσα.




Manadendri beach bar – Μαναδένδρι, Παξοί

Στη μοναδική οργανωμένη παραλία του νησιού, το Manadendri beach bar αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους και να απολαύσουν τον καφέ τους ακούγοντας Arrested Development και Bob Marley, χωρίς πολλά… νταβαντούρια, αλλά με περισσότερη ζωή από τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού. Πληροφορίες: Manadendri beach bar, Μαναδένδρι, Παξοί, 26620 30000, http://www.manadendri.gr .

Άμμος & Ήλιος – Αγία Μαρίνα, Χανιά

Αν η όμορφη Κρήτη αποτελέσει τον προορισμό των διακοπών σας ή έστω περάσετε από τα Χανιά για ολιγοήμερες διακοπές, η κοσμοπολίτικη Αγία Μαρίνα μάλλον θα αποτελέσει ένα από τα περάσματά σας. Εκεί θα βρείτε –εκτός από εκατοντάδες κόσμο να παίζει ρακέτες – και το beach bar Άμμος & Ήλιος, ένα από τα πιο γνωστά των Χανίων, με τραπεζάκια στο γκαζόν, στη σκιά, ξαπλώστρες και καλά οργανωμένα μπαρ. Το Άμμος & Ήλιος διαθέτει επίσης χώρο για beach volley, ενώ διοργανώνει συνεχώς events που δεν θα σας αφήσουν σε ησυχία, με πολλή μουσική και άφθονο αλκοόλ. Πληροφορίες: Άμμος & Ήλιος beach bar, Αγία Μαρίνα, Χανιά, 28210 60045, http://www.facebook.com/pages/Ammos-ilios-beach-bar/109918679050679.




Agathopes beach bar – παραλία Αγκαθωπές, Σύρος

Στα 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ερμούπολης, της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, θα συναντήσετε μια πολυσύχναστη, αλλά όμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά, τις Αγκαθωπές. Στην παραλία βρίσκεται και το ομώνυμο beach bar, το οποίο ενδείκνυται αν έχετε όρεξη για διασκέδαση -κι όχι για χαλάρωση-, αν θέλετε να δοκιμάσετε πολλά και διαφορετικά κοκτέιλ και αν θέλετε να ακούσετε μουσικές από γνωστούς DJs και ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Πληροφορίες: Agathopes beach bar, Αγκαθωπές Σύρου, 22810 43920, http://www.facebook.com/agathopes .

Banana beach bar – Αγία Άννα, Νάξος

Ένα παραλιακό μπαρ στην αμμώδη παραλία της Αγίας Άννας με σήμα τη… μπανάνα, το Banana beach bar σας προσφέρει ξαπλώστρες και λευκούς καναπέδες για να απολαύσετε τον καφέ ή το κοκτέιλ σας, αλλά και να δοκιμάσετε γεύσεις με ναξιώτικες επιρροές. Κι όσο περνάει η ώρα και στεγνώνετε από το μπάνιο, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει το κέφι και τα σφηνάκια αρχίζουν να πηγαινοέρχονται. Πληροφορίες: Banana beach bar, Αγία Μαρίνα, Νάξος, 2285041892.



Chilli – Περίβολος, Σαντορίνη

Αν δεν πάτε στη Σαντορίνη μόνο για να θαυμάσετε τα ηλιοβασιλέματά της στα Φηρά και την Οία, αλλά έχετε σκοπό να το ρίξετε και λίγο έξω, το Chilli beach bar στον Περίβολο της Σαντορίνης (γνωστή και ως μαύρη παραλία) θα αποτελέσει μια από τις προτάσεις που θα σας εντυπωσιάσει. Συνδυάζει happenings, πάρτι με mainstream μουσικές από djs, αλλά και πιο ήσυχες καταστάσεις με χορτοφαγική –κι όχι μόνο- κουζίνα, όπως επίσης και διαγωνισμούς beach volley. Μετά από μια τόσο γεμάτη μέρα, βέβαια, πιθανόν να μη σας μείνει χρόνος για το ηλιοβασίλεμα, αλλά ο ήλιος δεν πρόκειται να σταματήσει να δύει… Πληροφορίες: Chilli, Περίβολος, Σαντορίνη, 22860 82790, http://www.chilli.gr .

Aloha White – Γλυφάδα, Κέρκυρα

Διακοπές δεν σημαίνουν μόνο Κυκλάδες, γι’ αυτό αν φέτος βρεθείτε προς Επτάνησα και περάσετε από την Κέρκυρα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ένα από τα μπάνια σας θα πραγματοποιηθεί στην πασίγνωστη παραλία της Γλυφάδας, με ανοιχτή θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Στην παραλία αυτή θα συναντήσετε και το Aloha White, ένα beach bar που γιορτάζει το καλοκαίρι με μουσική, πάρτι, προσφέροντας καφέ, σνακ και αλκοόλ, μέχρι το βράδυ που μεταμορφώνεται σε κοκτέιλ μπαρ και εστιατόριο. Από το 1993 μέχρι σήμερα έχει ανακαινιστεί 3 φορές και τώρα θα το πετύχετε στα… άσπρα του. Πληροφορίες: Aloha White, Γλυφάδα, Κέρκυρα, 26610 94380,http://alohawhitecorfu.webs.com/



Χρυσή Άμμος beach bar – Χρυσή Άμμος, Άνδρος

Ψιλή, χρυσή άμμος (ναι, η ονομασία έχει υπόσταση), κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά με γαλάζια σημαία κι ένα beach bar που θα σας κρατήσει καλή παρέα, αν τα παγωμένα νερά της παραλίας σας στέλνουν πίσω στην ξαπλώστρα σας σε χρόνο dt. Στη Χρυσή Άμμο, στη βορειοδυτική πλευρά της Άνδρου και στο ομώνυμο beach bar της παραλίας μπορείτε να απολαύσετε τα κοκτέιλ, τις μπίρες και τον καφέ σας, ενώ αν είστε τυχεροί, όλο και κάποιο event ή πάρτι θα «αναστατώσει» την ηλιοθεραπεία σας και θα σας σηκώσει από την ψάθα. Πληροφορίες: Χρυσή Άμμος beach bar, Χρυσή Άμμος, Κυπρί, Άνδρος, 6944 731716.

Καλόφεγγο – Πορί, Άνω Κουφονήσι

Στο κάτω Κουφονήσι μπορεί να μη βρείτε ψυχή να πείτε μια κουβέντα (που λέει ο λόγος), στο πάνω, όμως, πρόκειται να συναντήσετε ορδές κόσμου και σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, το Πορί, θα βρείτε και το beach bar Καλόφεγγο, κυκλαδίτικης διακόσμησης, αλλά και με έναν πιο έθνικ αέρα. Στο εν λόγω beach bar, μάλιστα, πραγματοποιείται και το 2ο Up Festival στις 27-29 Ιουλίου με διάφορα ονόματα όπως Vassilikos, Burger Project, Φοίβος Δεληβοριάς, Παύλος Παυλίδης & Β-Movies κ.ά. Πληροφορίες: Καλόφεγγο, παραλία Πορί, Κουφονήσια, Άνω Κουφονήσι.




Babewatch beach bar – Σκάλα Φούρκας, Χαλκιδική

Η ονομασία του και μόνο δίνει μια πολύ καλή εντύπωση στο τι δύναται να προσφέρει το Babewatch, δίπλα στη θάλασσα, στην αμμώδη παραλία Φούρκας, ενώ όπως όλα τα beach bar που στοχεύουν στη διασκέδαση, έτσι κι αυτό δεν υστερεί σε live events με διάσημα ονόματα, πάρτι και happenings που ξεσηκώνουν όλους τους λουόμενους. Πληροφορίες:Babewatch beach bar, Φούρκα, χερσόνησος Κασσάνδρας, Χαλκιδική, 2374 043740, http://www.facebook.com/pages/Babewatch-Beach-Bar/216247935102396

Costa Costa – Μακρύς Γιαλός, Κεφαλλονιά

Μια από τις παραλίες που δεν πρόκειται να προσπεράσετε αν βρεθείτε στην Κεφαλονιά, ο Μακρύς Γιαλός, εκτός του ότι είναι… μακρύς, είναι και γραφικός, τουριστικός, με πρασινωπά κρυστάλλινα νερά και ένα ακόμα αβαντάζ: το beach bar Costa Costa. Σε ένα εκπληκτικό φυσικό σκηνικό που συνδυάζει πράσινο και θάλασσα, το Costa Costa με μαξιλάρες στην παραλία, δροσιστικά κοκτέιλ, κουζίνα με φρέσκα, ντόπια προϊόντα και αέρινη ατμόσφαιρα, πρόκειται να σας αφήσει κάμποσες απ’ αυτές τις εικόνες καλοκαιριού που δεν σας αφήνουν να συγκεντρωθείτε και να δουλέψετε μετά το πέρας των διακοπών. Πληροφορίες: Costa Costa, Μακρύς Γιαλός, Κεφαλονιά, 26710 24182, www.costacostabeach.com/



Λαζάρου beach bar – Παραλία Λαζάρου, Σίφνος

Αν έχετε χορτάσει αμμουδιά, η παραλία Λαζάρου και το ομώνυμο beach bar θα σας κάνουν να χορτάσετε… πέτρα. Το εν λόγω beach bar είναι πετρόχτιστο, ενώ το τοπίο είναι πιο άγριο από αυτά που συνηθίζει το μάτι μας στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Είτε επιλέξετε ξαπλώστρα με το κύμα στα πόδια, είτε εξέδρα με κοκτέιλ και λικνίσματα, το Λαζάρου beach bar είναι σίγουρο πως δεν θα σας αφήσει να γλιτώσετε από αυτό έτσι εύκολα και το πιθανότερο είναι να το αναζητάτε και τις επόμενες ημέρες των διακοπών σας. Πληροφορίες: Λαζάρου beach bar, παραλία Λαζάρου, Σίφνος, 22840 71210, http://www.sifnosisland.gr/lazaroubeach/








Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...