15.7.12

Ενισχύσεις εκ Βουλγαρίας για την αντιμετώπιση της “μαφίας με τα καροτσάκια”

Βούλγαροι αστυνομικοί αναμένονται το προσεχές διάστημα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν τις ελληνικές Αρχές στην αντιμετώπιση των κυκλωμάτων πουαφαιρούν ανακυκλώσιμα υλικάαπό τους ειδικούς κάδους και τα μεταπωλούν σε παράνομα ανακυκλωτήρια υλικών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης απέστειλε σχετικό αίτημα στο προξενείο της γείτονος στη Θεσσαλονίκη, καθώς συχνά είναι βουλγαρικά τα κυκλώματα πουκλέβουν ανακυκλώσιμα υλικά,όπως αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό και χαρτί, τα οποία στη συνέχεια πωλούν σε παράνομες μάντρες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι ημερησίως αφαιρούνται έως και οκτώ τόνοι ανακυκλώσιμων υλικώναπό τους ειδικούς μπλε κάδους, τα οποία εν συνεχεία μεταφέρονται σε υπόγεια διαμερίσματα και αποθήκες προτού διανεμηθούν σε μάντρες ανακύκλωσης.

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας της Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς ηανακύκλωση στην πόλη αυξήθηκε με παράλληλη μείωση των απορριμμάτων που οδηγήθηκαν στον ΧΥΤΑ Μαυρορράχης κατά 15.700 τόνους.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα είναι εξίσου οξύ και στην Αθήνα, όπου τουλάχιστον 1000 μετανάστες -ενταγμένοι σε οργανωμένα κυκλώματα- συρρέουν με καροτσάκια στις μάντρες συλλογής μετάλλων στην περιοχή του Βοτανικού.

Αναμένεται ακόμα η προώθηση του επονομαζόμενου «Πράσινου Σημείου» το οποίο είχε εξαγγείλει το ΥΠΕΚΑ και στο οποίο θα συγκεντρώνονταν, έναντι αμοιβής, καλώδια με χαλκό από τους ρακοσυλλέκτες, ώστε να αποφευχθεί καύση των πλαστικών περιβλημάτων τους σε κατοικημένες περιοχές.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...