21.7.12

Για σένα τώρα νοιάσου, νοιάσου και γυμνάσου

Τον ίδιο αριθμό θανάτων με το κάπνισμα προκαλεί η έλλειψη φυσικής άσκησης παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα διεθνούς διεπιστημονικής ομάδας που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Lancet.

Ειδικότερα η έρευνα υποστηρίζει ότι περίπου το 1/3 των ενηλίκων δεν γυμνάζεται όσο θα έπρεπε, γεγονός που προκαλεί 5,3 εκατομμύρια θανάτους ετησίως.

Οι επιστήμονες μάλιστα επισημαίνουν ότι η καθιστική ζωή ευθύνεται για έναν στους δέκα θανάτους από καρδιοπάθειες, διαβήτη, καρκίνο του στήθους και του παχέος εντέρου.

Όπως λένε η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο που το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πανδημία.

Για να καταπολεμηθεί το πρόβλημα, οι επιστήμονες τονίζουν ότι το κοινό πρέπει να ενημερωθεί για τους κινδύνους της καθιστικής ζωής σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι ενημερώνεται για τα οφέλη της άσκησης.

Παράλληλα συστήνουν στους ενήλικες 150 λεπτά συντηρητικής άσκησης (ποδήλατο, κηπουρική, περπάτημα), κάθε εβδομάδα.

«Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο τα σπορ και η φυσική άσκηση θα προσελκύσουν την προσοχή του κοινού παγκοσμίως», δήλωσε ο Δρ. Pedro Hallal, επικεφαλής της μελέτης.

«Αν και ο κόσμος θα παρακολουθεί τους καλύτερους αθλητές να διαγωνίζονται στα αθλήματα, οι περισσότεροι θεατές θα κάθονται αδρανείς. Η πρόκληση είναι ξεκάθαρη. Η φυσική άσκηση πρέπει να καταστεί παγκοσμίως βασική προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία, έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες ασθένειας», προσέθεσε.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μερίδα επιστημόνων αμφισβητεί τα αποτελέσματα της έρευνας γιατί αν και η αδράνεια σκοτώνει τον ίδιο αριθμό ανθρώπων με το κάπνισμα, ο ρυθμός καπνίσματος είναι πολύ χαμηλότερος συγκριτικά με τους ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή.

Το γεγονός αυτό καθιστά το κάπνισμα πολύ πιο επικίνδυνο για το άτομο.


ΥΓ: Και μην ξεχνιόμαστε...




Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...