31.7.12

Το πρώτο iPhone σχεδιάστηκε το… 1983



Το πρώτο iPhone δεν σχεδιάστηκε το 2005 αλλά 23 ολόκληρα χρόνια νωρίτερα, το 1983! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα αρχεία της Apple στο πανεπιστήμιο του Stanford. Τα αρχεία αυτά, κλειστά για το ευρύ κοινό μέχρι πρότινος, είχε δωρίσει ο ίδιος ο Steve Jobs στο πανεπιστήμιο το 1997 και καταγράφουν την πορεία της εταιρείας την δεκαετία του ’80.
Το τηλέφωνο είχε σχεδιαστεί για λογαριασμό της Apple από τον Hartmut Esslinger, τον σχεδιαστή που βοήθησε στην δημιουργία του Apple ΙΙc, του πρώτου «φορητού» υπολογιστή της εταιρείας και αργότερα ίδρυσε την Frogdesign.
Δεν πρόκειται βέβαια για κινητό, αλλά για σταθερό τηλέφωνο, σε άσπρο χρώμα, με συμβατικό ακουστικό και με τεράστια (για τα δεδομένα της εποχής) οθόνη αφής, ο χειρισμός της οποίας γινόταν με τα δάχτυλα ή με πενάκι.
Παρά την ηλικία του, το μοντέλο του 1983 είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον concept, με λίγες αισθητικές αλλαγές και με ενσωμάτωση σύγχονων χαρακτηριστικών, εύκολα θα μπορούσε να σημειώσει εμπορική επιτυχία, έστω και 29 χρόνια αργότερα.





Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...