2.7.12

Στις 21 Δεκέμβρη το τέλος του κόσμου (κατά τους Μάγια)


Δεν θα μας αφήσουν σε ησυχία οι αρχαιολόγοι, όπως φαίνεται, καθώς κάθε λίγο και λιγάκι ανακαλύπτουν κι από ένα καινούργιο ημερολόγιο των Μάγια, το οποίο το ένα αναιρεί το άλλο.

Αρχικά, είχε βρεθεί ένα ημερολόγιο το οποίο διέβλεπε την 21η Δεκεμβρίου 2012 ως την τελευταία μέρα του κόσμου, όπως την ξέρουμε. Στη συνέχεια, ανακαλύφθηκε ένα άλλο ημερολόγιο, το οποίο μετέθετε το τέλος του κόσμου τουλάχιστον 7000 χρόνια!

Τώρα έρχεται ακόμα μια ανακάλυψη να επιβεβαιώσει την πρώτη εκτίμηση για τις 21 Δεκεμβρίου 2012...



Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν σε πέτρινη σκάλα της τοποθεσίας Λα Κορόνα στην Γουατεμάλα ένα δεύτερο ημερολόγιο των Μάγια στο οποίο αναφέρεται ξεκάθαρα η πρόβλεψή τους για το τέλος του κόσμου.

Το εύρημα, το οποίο είναι 1300 ετών, γραμμένο σε ιερογλυφικά, παρουσιάζει την 21η Δεκεμβρίου 2012 ως την τελευταία ημέρα του κύκλου ζωής του κόσμου μας. Σύμφωνα, μάλιστα, με την προφητεία τους στις 21/12/2012 θα ολοκληρωθεί ένας Μεγάλος Κύκλος ο οποίος -όπως υπαγορεύουν οι θρύλοι τους- θα τελειώσει με μία τεράστια καταστροφή.

Η αποκάλυψη όπως την παρουσιάζουν οι Μάγια αναφέρεται στο 5.125ο χρόνο από την δημιουργία του κόσμου η οποία ορίζεται στο 3113 προ Χριστού, δηλαδή στο 2012 μΧ.

«Μόλις πέρυσι συνειδητοποιήσαμε ότι οι αρχαιοκάπηλοι μιας συγκεκριμένης περιοχής είχαν απορρίψει κάποιες πέτρες με ιερογλυφικά επειδή ήταν πολύ διαβρωμένες και πίστευαν πως δεν θα μπορούσαν να τις πουλήσουν ακριβά στη μαύρη αγορά. Εκτίμησαν ότι δεν άξιζαν οι πέτρες αυτές το ρίσκο της αρχαιοκαπηλίας αλλά βέβαια δεν ήξεραν ότι επρόκειτο για το δεύτερο ημερολόγιο των Μάγια», αναφέρει ο Μαρτσέλο Κανούτο του Πανεπιστημίου Universidad del Valle της Γουατεμάλα και σύμφωνα με τον ίδιο, η ανακάλυψη της ομάδας του είναι μία από τις σημαντικότερες του αιώνα γιατί επιβεβαιώνει την ύπαρξη του ημερολογίου.

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...