9.4.13

Subaru WRX Concept 2013: Προπομπός του επόμενου Impreza! (photos)

Μιλάμε για το πρωτότυπο που μας προϊδεάζει για το πως θα είναι το επόμενο Impreza. Με την ονομασία WRX Concept το πρωτότυπο της Subaru έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης.
 
Το WRX Concept δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Viziv που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης, όπως τα πίσω φωτιστικά σώματα σε σχήμα πετάλου, ο διαχύτης με τις δύο διπλές απολήξεις και ο αεραγωγός στα εμπρός φτερά. Αν το μοντέλο παραγωγής διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το σχήμα του πρωτοτύπου τότε θα πρόκειται σαφώς για το ομορφότερο και το πιο τολμηρό σχεδιαστικά Impreza μέχρι σήμερα, καθώς παρότι πρόκειται για sedan, ουσιαστικά μιλάμε για ένα 4θυρο coupe μοντέλο με την έντονα κεκλιμένη οροφή στο πίσω μέρος.
 
Το πρωτότυπο μοντέλο μετρά 4.521 mm μήκους, 1.889 mm πλάτους και 1.389 mm ύψους, γεγονός που σημαίνει ότι μιλάμε για ελαφρώς πιο μικρό σε μήκος και ύψος, αλλά λίγο μεγαλύτερο σε πλάτος sedan σε σχέση με το 4θυρο Subaru Impreza Mk4. Αρκετά μεγαλύτερο είναι όμως το μεταξόνιό του καθώς αγγίζει τα 2.761 mm (σε σχέση με τα 2.644 mm του υπάρχοντος Impreza).
 
Η Subaru δεν ανακοίνωσε κάτι για το νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του επόμενου WRX, ενώ το μόνο που ξέρουμε για το Subaru WRX Concept είναι ότι διαθέτει οροφή κατασκευασμένη από ανθρακονήματα για τη μείωση του βάρους γεγονός που βοηθάει στα δυναμικά χαρακτηριστικά και στο ήδη αρκετά χαμηλό κέντρο βάρους του οχήματος. Πληροφορίες δεν έδωσε η εταιρεία και για το πότε θα δούμε και το μοντέλο παραγωγής, καθώς το συγκεκριμένο πρωτότυπο δημιουργήθηκε κυρίως για να δει τις αντιδράσεις του κοινού η ιαπωνική φίρμα.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...