2.4.13

Lexus IS 300h 2013: Πολυτέλεια χωρίς... τέλος! (photos)

Η 3η γενιά του Lexus IS που είδαμε για πρώτη φορά στο NAIAS 2013, έκανε το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο στη Γενεύη και από το καλοκαίρι θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της Lexus.
 
Στην Ευρώπη, το luxury brand της Toyota, θα προσφέρει τον αντίπαλο της BMW 3 Series σε δύο εκδόσεις. Την IS 250 με τον V6 κινητήρα των 2,5 λίτρων που αποδίδει 204 ίππους και 250 Nm ροπής η οποία εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων «Super ECT». Σε αυτή την έκδοση το 0-100 km/h πραγματοποιείται σε 8,1 sec. και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 225 km/h.
 
Η δεύτερη έκδοση είναι η IS 300h, η οποία είναι και η πρώτη υβριδική στην ιστορία του IS. Το δεύτερης γενιάς Lexus Hybrid Drive αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 2,5 lt άμεσου ψεκασμού ο οποίος όμως λειτουργεί σε κύκλο Atkinson για καλύτερη αποδοτικότητα στην οικονομία καυσίμου και αποδίδει 178 ίππους και συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 141 ίππων.
 
Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του συστήματος είναι 220 ίπποι με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός «E-CVT» αυτόματου κιβωτίου (συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης). Σύμφωνα με την εταιρεία, το IS 300h πραγματοποιεί το 0-100 km/h σε 8,3 sec. και η τελική του αγγίζει τα 200 km/h.
Το σημαντικότερο απ' όλα όμως είναι ότι έχει κορυφαίες για την κατηγορία εκπομπές CO2 που περιορίζονται μόλις στα 99 gr/km, ενώ η μέση κατανάλωση είναι 4,2 lt/100 km.
 
Όλες οι εκδόσεις θα διατίθενται και με το πακέτο «F-Sport». Άξιο λόγου είναι το σύστημα «Drive Mode Select» επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα λειτουργίας (Eco, Norman, Sport και Sport S+) με το Sport S+ να υπάρχει μόνο στο IS 350. Το πολυτελές μεσαίο της Lexus είναι βασισμένο στην κοντύτερη πλατφόρμα του GS και διαθέτει νέα ανάρτηση με πιο μαλακά ελατήρια και μεγαλύτερες αντιστρεπτικές ράβδους, ενώ είναι και πιο ελαφρύ σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.
 
Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 480 λίτρα (450 λίτρα είναι στην υβριδική έκδοση) και στην έκδοση F-Sport υπάρχει νέος προφυλακτήρας εμπρός, νέα γρίλια, ζάντες 18 ιντσών, σπορ ανάρτηση και νέα ρύθμιση στο σύστημα διεύθυνσης.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...