22.6.12

Red Bull Flugtag στην Αθήνα, αυτή την Κυριακή

Το Red Bull Flugtag προκαλεί τολμηρούς εφευρέτες που θα σχεδιάσουν, θα κατασκευάσουν και τελικά θα απογειώσουν (ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν) τις αυτοσχέδιες κατασκευές τους. Ανταγωνιστές από όλη την Ελλάδα θα αναμετρηθούν για τον τίτλο του "Βασιλιά των Ουρανών" (...και των Υδάτων). Οι ιδιοκατασκευές θα απογειωθούν από έναν αεροδιάδρομο περίπου 9 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με την ελπίδα να ταξιδέψουν στο γαλανό ουρανό... ή όπως πιο συχνά συμβαίνει, να βυθιστούν στο μπλε της θάλασσας!


Το "Flugtag" σημαίνει "ημέρα πτήσης" στα Γερμανικά και έχει σκοπό να ωθήσει τα όρια της ανθρώπινης πτήσης, αλλά οι διαγωνιζόμενοι χρειάζονται κάτι περισσότερο από μια πτήση για να ανέβουν στο βάθρο: απόσταση πτήσης, δημιουργικότητα και "σκηνική παρουσία", είναι οι τρεις κατηγορίες που θα αναδείξουν το νικητή. Αυτά τα τρία κριτήρια έχουν γίνει πηγή έμπνευσης για ιπτάμενα tacos, προϊστορικούς πτεροδάκτυλους, τροχόσπιτα με φτερά, ακόμα και ο Snoopy με την παρέα του έχουν δοκιμάσει να απογειωθούν από αεροδιάδρομο του Red Bull Flugtag. Το πρώτο Red Bull Flugtag έγινε στη Βιέννη της Αυστρίας το 1991, στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2005 και σχεδόν 100 Red Bull Flugtag event έχουν διοργανωθεί σε όλο τον κόσμο, έχοντας συγκεντρώσει σε ένα event μέχρι και 350.000 θεατές!


Την Κυριακή 24 Ιουνίου το Red Bull Flugtag, ο διαγωνισμός αυτοσχέδιων πτήσεων, επιστρέφει στην Αθήνα, στην Πλατεία Νερού στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, μετά από την επιτυχημένη του πορεία ανά τον κόσμο και την ανατρεπτική του στάση στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά το 2005! Για περισσότερες πληροφορίες, κάνε κλικ εδώ.



Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...