10.6.12

Τα... κανόνια του Euro (videos)

Μπορεί μετά το τέλος κάθε Euro στη μνήμη όλων να μένει η ομάδα που σηκώνει το τρόπαιο αλλά επειδή το ποδόσφαιρο είναι πάνω απ' όλα θέαμα και γκολ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και τους μεγάλους σκόρερς. Σχεδόν σε κάθε διοργάνωση ξεχωρίζει τουλάχιστον ένας επιθετικός ανεξάρτητα από το αν η ομάδα του καταφέρνει να διακριθεί.

Ποιός λοιπόν δεν έχει θαυμάσει είτε ζωντανά είτε στο internet τα κατορθώματα παικτών όπως ο Πλατινί, ο Σίρερ, ο Ανρί και ο Κλάιφερτ. Φυσικά η σειρά δεν ήταν καθόλου τυχαία. Ο νυν πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί έχει υπάρξει τεράστιος ποδοσφαιριστής στα νιάτα του και μάλιστα με 9 τέρματα είναι ο πρώτος σκόρερ των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 7 τέρματα ο παλαίμαχος Άγγλος στράικερ, Άλαν Σίρερ, που όμως δεν έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο τρίτο σκαλί βρίσκονται 4 επιθετικοί που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα και πρόκειται για τους Τιερί Ανρί (Γαλλία), Πάτρικ Κλάιφερτ (Ολλανδία), Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (Ολλανδίας) και Νούνο Γκόμεζ (Πορτογαλία) οι οποίο έχουν πετύχει από 6 γκολ. Τέλος, από 5 τέρματα έχουν σημειώσει οι Μίλαν Μπάρος (Τσεχία), Γιούργκεν Κλίνσμαν (Γερμανία), Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία), Μάρκο Φαν Μπάστεν (Ολλανδία) και Σάβο Μιλόσειβτς (Σερβία).

Απολαύστε λοιπόν μερικές από τις καλύτερες στιγμές των "κανονιών" του Euro...






by a-kalyptos

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...