20.2.13

Σβήνοντας τα ίχνη του/της πρώην από τo Facebook

Έχει ειπωθεί πως ένα από τα δυσκολότερα σημεία ενός χωρισμού είναι η επιστροφή των πραγμάτων που ανήκουν στους… χωρισμένους. Η άνοδος των social media έχει δώσει μία περαιτέρω διάσταση στο θέμα αυτό, καθώς τα «ίχνη» του/ της πρώην, για παράδειγμα, στο Facebook, είναι δύσκολο να διαγραφούν.


Το «κενό» αυτό έρχεται να καλύψει η εφαρμογή KillSwitch, η οποία καθιστά εύκολη τη διαγραφή του συνόλου της παρουσίας κάποιου από το timeline του Facebook- και μάλιστα η εφαρμογή κυκλοφορεί σήμερα, σε ένα ειρωνικό «γύρισμα» της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Το βασικό «πρόβλημα» της όλης υπόθεσης είναι ότι για να χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή ο χρήστης πρέπει να είναι ακόμα φίλος/η με τον/την πρώην. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τα πράγματα είναι απλά: ο χρήστης βρίσκει τον «στόχο» στη λίστα φίλων, και στη συνέχεια η εφαρμογή ψάχνει στο προφίλ του για ό,τι σχετίζεται με το λογαριασμό αυτού του προσώπου στο Facebook και παρουσιάζει τη σχετική λίστα, οπότε και υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής των πάντων ή ορισμένων εξ αυτών.

Το κόστος του KillSwitch στο App Store και το Google Play ανέρχεται στα 0,99 δολάρια, και τα έσοδα θα καταλήγουν την American Heart Association της Νέας Υόρκης- μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ασχολείται με την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών.

Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 15 λεπτά, εάν η «διασύνδεση» μεταξύ των δύο λογαριασμών είναι μεγάλη. Επίσης, εάν ο χρήστης έχει… δισταγμούς, μπορεί να κρατήσει φωτογραφίες, βίντεο κλπ σε ένα μυστικό φάκελο στο λογαριασμό του, που είναι αόρατος για όλους τους άλλους.

Οι δημιουργοί του KillSwitch λένε πως δεν είναι εργαλείο «εκδίκησης», αλλά ανεξαρτητοποίησης/ «ανάκτησης» του λογαριασμού κάποιου, χωρίς να υπάρχει διάθεση προσβολής ή πρόκλησης οδύνης σε κάποιον (αν και αρχικά υπήρχε πρόβλεψη για δυνατότητα «κακομεταχείρισης» των φωτογραφιών, μέσω ειδικών εφέ, τελικά δεν εισήλθε στο «τελικό προϊόν»).

Επίσης, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για «κόψιμο δεσμών» με οποιοδήποτε άτομο στο Facebook.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...