21.2.13

Mαζική η συμμετοχή στα χθεσινά συλλαλητήρια

Μαζική ήταν η συμμετοχή στα χθεσινά συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Δεν έκαναν ένα λάθος, κατέστρεψαν έναν ολόκληρο λαό, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγοπουλος ενώ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, ζήτησε από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της πολιτικής αυτής, που καταστρέφει την οικονομία και την κοινωνία.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε στο Πεδίον του Άρεως λίγο μετά τις 11 το πρωί. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις σημείωσε ότι ο λαός πρέπει να πάρει την τύχη του στα χέρια του και να μην περιμένει να σωθεί από κανέναν ευεργέτη.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Bουλή πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, όπου η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε το λαό σε ρήξη με το σύστημα και ανατροπή, διαφορετικά -όπως είπε- θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο.

Η κινητοποίηση των συνδικάτων ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ενώ μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν μετά την πορεία, όταν ομάδα αντιεξουσιαστώνστο ύψος της Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια, επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ με μολότοφ, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα.

Στη Λάρισα, μετά τη συγκέντρωση εργαζόμενοι και αγρότες κατέλαβαν την εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Νωρίτερα, στο Ηράκλειο σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, όταν νεαροί που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, προξένησαν φθορές και αναποδογύρισαν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.



Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...