27.2.13

Jeep Cherokee 2013: Ιδού το ολοκαίνουριο SUV! (photos)

Με τη FIAT να έχει πλέον στην κατοχή της το 62% της Chrysler η εν γένει φιλοσοφία του νέου Cherokee δείχνει να έχει κάνει στροφή 180 μοιρών. Η ριζικές αλλαγές στο μεσαίο «off-road» της Jeep τόσο στην εμφάνιση όσο και τα μηχανικά μέρη του, αποτελούν απόδειξη αυτής της στροφής. Το μεσαίο τετρακίνητο μοντέλο αφήνει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τη γνήσια εκτός δρόμου υπόσταση των προγόνων του και στρέφεται στη δημοφιλή κατηγορία των πιο σύγχρονων SUV.
 
Η νέα γενιά Cherokee θα βασίζεται στην πλατφόρμα (CUSW) του Dodge Dart η οποία και αυτή με τη σειρά της βασίζεται σε μια ελαφρώς τροποποιημένη εκδοχή του πατώματος της Alfa Romeo Giulietta. Αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά για το τι είδους στροφή μιλάμε. Στο νέο Cherokee του 2013 υπάρχει λοιπόν σαφής προσανατολισμός περισσότερο «εντός» παρά «εκτός δρόμου» ενώ για πρώτη φορά θα διατίθεται και σε εκδόσεις με κίνηση μόνο στους δύο τροχούς.
 
Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, ένας V6 κινητήρας βενζίνης 3,2 λίτρων θα υπάρχει πιθανόν στην γκάμα του Cherokee όπως επίσης και ο 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος των 1,75 λίτρων της έκδοσης QV της Giulietta. Με τα νέα σαφώς πιο προηγμένα μηχανικά σύνολα η Jeep υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση έως και 45% σε σχέση με αυτή του υπάρχοντος μοντέλου, ενώ παράλληλα η απόδοσή του θα είναι σημαντικά αυξημένη και αντιθέτως οι εκπομπές ρύπων σημαντικά χαμηλότερες.
 
Στο σχεδιαστικό τομέα όπως μπορείτε να δείτε και από μόνοι σας υπάρχουν ριζικές αλλαγές στο Cherokee του 2013 και η όλη εικόνα αποτελεί μια... αποκάλυψη για τους φανατικούς της αμερικάνικης φίρμας καθώς ξεφεύγει εντελώς από τα καθιερωμένα. Οι χαρακτηριστικές 7 κάθετες γρίλιες σήμα κατατεθέν παραμένουν και εδώ ως ο μοναδικός δεσμός με τον πρoκάτοχό του. Οι γρίλιες με το πλαίσιο από νίκελ είναι πιο έντονες ενώ τα τραπεζοειδή φωτιστικά σώματα έχουν δώσει τη θέση τους στα πιο κομψά hi-tech λεπτά φωτιστικά (με LED). Το σίγουρο είναι ότι τo ύφος παραπέμπει σε πιο premium και ταυτόχρονα σπορ υλοποιήσεις.
 
Δυστυχώς εικόνες από το υπόλοιπο αμάξωμα δεν έχουν προς το παρόν δημοσιευτεί οπότε αναμένουμε για νέο φωτογραφικό υλικό αλλά και πληροφορίες για το νέο Cherokee το οποίο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης στα τέλη Μαρτίου.
 

Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...