21.2.13

Ιδιωτικοποιήσεις και συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα για το πακέτο χρηματοδότησης της Κύπρου


Ευρύ φάσμα ιδιωτικοποιήσεων και συρρίκνωση του υπερμεγέθους τραπεζικού τομέα, πρέπει να περιλαμβάνει το πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Κύπρο, υποστηρίζει ο τεχνοκράτης Τόμας Βίζερ, επικεφαλής της ομάδας εργασίας του Eurogroup.

Εκτιμά, επίσης, ότι το πακέτο, πρέπει να διαμορφωθεί με τρόπο που να διασφαλίζει τη δημοσιονομική πειθαρχία, την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας και την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο συνεδρίου στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, ο κύριος Βίζερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι, αφού δεν έχει ληφθεί ακόμα τελική απόφαση για το μνημόνιο, υπάρχει η δυνατότητα να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Κύπρου, χωρίς να επωμιστούν μέρος του κόστους οι καταθέτες.

Ο Τόμας Βίζερ υπολογίζει ότι προς το τέλος Μαρτίου θα καταστεί εφικτό να ληφθούν αποφάσεις από την Ευρωζώνη για διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πώλησης κυπριακών τραπεζών στη Ρωσία, ο κ. Wieser είπε ότι δεν υπήρξαν συζητήσεις για αυτό το θέμα. Ωστόσο, διερωτήθηκε κατά πόσον αυτό είναι εφικτό, για να σημειώσει ότι «είναι μια πιθανότητα".

"Αν οι ιδιοκτήτες μιας κυπριακής τράπεζας λάβουν μια προσφορά, είμαι βέβαιος ότι θα την εξετάσουν προσεκτικά. Θα ήθελα να πιστεύω ότι τουλάχιστον θα εξεταστεί (από αξιωματούχους της Ευρωζώνης)", κατέληξε ο κ. Wieser.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης "Standard & Poor's" προειδοποίησε ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο χρεοκοπίας, ιδιαίτερα εάν δεν τύχει της οικονομικής στήριξης της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...