20.11.12

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος με διαφορά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για την εκπομπή «Ανατροπή».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22,3%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 20,1%. Σταθερά τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5% και το ΚΚΕ με 4,6%.

Το 62,9% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά την προσπάθεια της κυβέρνησης σε αντίθεση με το 36,1% που τη στηρίζει.

Το 43,9% εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου με τους δανειστές, ενώ το 40% εκτιμά πως διαπραγματεύτηκε, αλλά όχι ουσιαστικά. Το 14,6% θεωρεί ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε όσο καλύτερα γινόταν.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των 83,3%, οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση δεν θα είναι τα τελευταία, με το 15,2% να πιστεύει πως δεν θα παρθούν άλλα. Επιπλέον το 77,9% θεωρεί πως αυτά δεν θα οδηγήσουν στην σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, με το 21,1 να έχει αντίθετη άποψη.

Από την άλλη, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντούν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών.

Συγεκριμένα, το 54,9% των πολιτών απάντησαν πως έχουν υποστεί μείωση στις αποδοχές του και δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες του, ενώ το 13,5% απαντά πως έχει μηδενικά εισοδήματα και βρίσκεται σε απόγνωση. Από την άλλη, το 29,1% των ερωτηθέντων απάντησε πως έχει υποστεί μείωση αλλά καλύπτει ακόμα τις ανάγκες του, ενώ μόλις το 2% δήλωσε πως δεν έχει δεχθεί μείωση στο εισόδημά του.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...