30.11.12

Η Βουλή ψηφίζει όχι στη διαφάνεια

Απερρίφθη χθες η πρόταση που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της χώρας στο πρώτο μνημόνιο το 2009. Στην ψηφοφορία που διεξήχθη, υπήρξαν 167 ψήφοι κατά και 119 ψήφοι υπέρ, όπου κατά βάση σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ της πρότασης. 

Ναι, τα έδρανα είναι άδεια
Η Βουλή των Ελλήνων ως σώμα αποδείχθηκε για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων και δυστυχώς μας κάνει να απορούμε αν είναι των Ελλήνων ή κάποιων άλλων. Είναι η Βουλή που με την ίδια ακριβώς σύνθεση και πριν από πολύ μικρό χρονικό διάστημα ψήφισε ναι στον πλήρη οικονομικό απαγχονισμό κάθε κατηγορίας πολιτών. Ύστερα από τρία χρόνια υπερβολικά σκληρών μέτρων και αποφάσεων που έχουν τσακίσει το εισόδημα και τις ζωές της συντριπτικής πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, ετέθη επιτέλους προς ψήφιση ένα ζήτημα πέρα για πέρα σοβαρό: να αναζητηθούν ευθύνες για όσες καταγγελίες υπήρξαν για την κυβέρνηση Παπανδρέου σχετικά με την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος αλλά και του πληθωρισμού με σκοπό την σύναψη "συμφωνίας" με το ΔΝΤ. Ένα σκοπό για τον οποίο ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ, Στρος Καν, σύμφωνα και με δήλωσή του σε συνέντευξή που έδωσε σε γαλλικό κανάλι (και που περιέργως μετά τη δήλωσή του αυτή, τον "εξαφάνισε" μια καμαριέρα), είχε αναπτύξει στενή συνεργασία με τον Τζ. Παπανδρέου πριν ακόμη εκλεγεί πρωθυπουργός.

Πρόκειται για καταγγελίες που κάθε άλλο παρά αβάσιμες μπορεί να χαρακτηριστούν όταν προέρχονται από, πρώην πλέον, υψηλά ιστάμενα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 

Η Βουλή αποφάσισε δυστυχώς πως όπου υπάρχουν σκιές, πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται και μάλλον αυτό φοβήθηκαν όσοι έσπευσαν να καταψηφίσουν τούτη την πρόταση: ότι δεν είναι και τόσο καθαρά τα όσα διαδραματίστηκαν σε εκείνη την αρνητικά ιστορική για τον ελληνικό λαό απόφαση και προφανώς υπήρξαν πράγματα στο παρασκήνιο που πιθανώς δε θα μάθουν ούτε τα δισέγγονά μας. Διότι αν ήταν όλα τόσο όμορφα και σωστά καμωμένα, υπήρχε η τέλεια ευκαιρία να λάβουν όλα το δρόμο τους ώστε αυτό να αποδειχθεί. Φαίνεται όμως πως ακόμα και σε αυτές τις τόσο κρίσιμες στιγμές, οι πολίτες δε θα δουν να απονέμεται δικαιοσύνη. Το κουκούλωμα αποτελεί, κατά τα φαινόμενα, για ακόμη μια φορά προτεραιότητα ενός τερατώδους συστήματος που διακρίνεται για καταφανές έλλειμμα δημοκρατίας. 

Και βέβαια, για να μην τρώμε και το τυράκι, η πρόταση που ετέθη, καταψηφίστηκε προς το παρόν αλλά αν συνεχιστεί το ρεύμα που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, αργά ή γρήγορα, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αποτελεί τουλάχιστον τον κορμό της. Και εκεί θα δούμε κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ σοβαρολογεί ή απλώς παίζει καλά το προεκλογικό του παιχνίδι: θα επαναφέρει τη συγκεκριμένη πρόταση ή θα την αφήσει στο συρτάρι για να μιλάμε για άλλη μια χαμένη ευκαιρία(;) να ξεκαθαρίσει κάπως το πολιτικό τοπίο της χώρας;

by a-kalyptos


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...