26.11.12

Κλειστά τα φαρμακεία σήμερα και αύριο

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα φαρμακεία όλης της χώρας. Ταυτόχρονα, οι φαρμακοποιοί ξεκινούν αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας, μεταξύ άλλων, στη διάταξη για την αναδρομικότητα του rebate από 1/1/2012 και στην καθυστέρηση πληρωμών.

Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η γενική συνέλευση του ΠΦΣ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ανάλογα με τις εξελίξεις.

Τη σκυτάλη παίρνουν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία, μετά απόφαση της Ομοσπονδίας τους ΟΕΝΓΕ , εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τις περικοπές στους μισθούς τους. Επίσης συμπαραστέκονται στους συλληφθέντες για το επεισόδιο εναντίον του γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δικάζονται την ίδια ημέρα και σε όσους υπαλλήλους τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η ΟΕΝΓΕ κήρυξε ακόμη την 30η Νοέμβρη «πανελλαδική μέρα λειτουργίας των νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους». Ετσι, την ερχόμενη Παρασκευή όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας και στις 13.00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Απόφαση για κινητοποιήσεις έλαβε και το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ). Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τη διάταξη που προβλέπει συνταγογράφηση με δραστική ουσία.

Το προεδρείο του Συλλόγου αποφάσισε να προετοιμαστεί σε κατάλληλο χρόνο 48ωρη πανιατρική απεργία μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τις κλαδικές οργανώσεις και τους Ιατρικούς Συλλόγους. Η απεγιακή κινητοποίηση τοποθετείται στο διάστημα από 15 έως 20 Δεκεμβρίου.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...