23.11.12

7 λόγοι για να "φάτε πόρτα" στο αεροπλάνο

Ξέρετε ότι αν ξεχάσετε να… βάλετε αποσμητικό μπορεί να σας διώξουν από το αεροπλάνο; Οι παρακάτω περιπτώσεις επιβατών που εκδιώχτηκαν από πτήσεις, ίσως ακούγονται υπερβολικές, είναι όμως αληθινές.

Δείτε τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε –σύμφωνα με το smartertravel.com- όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, αν δε θέλετε να σας… πετάξουν έξω!

Αρνείστε να δέσετε τη ζώνη ασφαλείας


Αν για οποιονδήποτε λόγο, ο επιβάτης δεν μπορεί ή δεν είναι πρόθυμος να δέσει τη ζώνη ασφαλείας του, το πλήρωμα της πτήσης θα του δείξει κατά πάσα πιθανότητα… την πόρτα του αεροπλάνου. Αυτό συνέβη σε ένα 3χρονο αγόρι που δεν συμμορφώθηκε με τον κανονισμό, σε μια πτήση των Alaska Airlines. Αυτό συμβαίνει επίσης όταν οι επιβάτες είναι πολύ ογκώδεις για να δέσουν τις ζώνες τους. Είναι υποχρεωτικό για τους επιβάτες να φορούν τη ζώνη ασφαλείας, σε ορισμένες φάσεις όλων των πτήσεων. Και σε μερικές περιπτώσεις, μέχρι πρόσφατα, επιβάτες υπέρβαροι, μπορούσαν να φέρουν μαζί τους μια προέκταση της ζώνης ασφαλείας, ώστε να μπορούν να δεθούν.

Έχετε μαζί σας ένα μωρό που κλαίει ασταμάτητα


Οι επιβάτες που φωνάζουν, γίνονται επιθετικοί και ταράζουν την ηρεμία των συνεπιβατών τους, μπορεί να εκδιωχθούν από το αεροπλάνο, ακόμη και αν… φοράνε πάνες. Το πλήρωμα σε μια πτήση της JetBlue, ανάγκασε την οικογένεια ενός μικρού παιδιού που έκλαιγε και φώναζε, να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο, το Μάρτιο του 2012. Οι γονείς προσπάθησαν να ηρεμήσουν το παιδί και να δεθούν με τη ζώνη ασφαλείας, αλλά ο πιλότος και η αεροσυνοδός, πήραν την απόφαση να διώξουν την οικογένεια από την πτήση και να φύγουν χωρίς αυτούς. Και αναμφίβολα όσοι κάθονταν στις διπλανές θέσεις ένιωσαν ευγνωμοσύνη. Μάλλον όχι όμως και οι γονείς που πλήρωσαν εκ νέου για τα εισιτήριά τους.

Φοράτε κάτι ανάρμοστο


Οι αεροπορικές εταιρείες αφήνουν συνήθως το πλήρωμα του αεροπλάνου να κρίνει αν και κατά πόσον η ενδυμασία των επιβατών είναι κατάλληλη ή όχι για την πτήση. Και έχουν σημειωθεί περιπτώσεις επιβατών που διώχνονται από μια πτήση λόγω ακατάλληλης ενδυμασίας. Στο παρελθόν, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις αεροσυνοδών που απαγόρευσαν το ταξίδι σε επιβάτες που φορούσαν βαθιά ντεκολτέ, φαρδιά παντελόνια τύπου hip-hop και μπλούζες με προσβλητικά λογότυπα.

Μπλέκετε σε καυγά


Όταν ένας επιβάτης χτύπησε έναν συνεπιβάτη του στο κεφάλι σε μια πτήση της United Airlines στην Γκάνα το 2011, ο πιλότος κάλεσε δύο μαχητικά αεροσκάφη για… βοήθεια! Τα αεροσκάφη πλεύρισαν το επιβατικό αεροπλάνο για μισή ώρα, το οποίο μάλιστα χρειάστηκε να σπαταλήσει αρκετά καύσιμα. Ο επιθετικός επιβάτης, φυσικά, εκδιώχθηκε από την πτήση, μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε.

Και ξέρετε ποιο είναι το πιο απίστευτο μέρος αυτής της ιστορίας; Η φιλονικία ξεκίνησε όταν ένας επιβάτης χαμήλωσε το κάθισμά του στο χώρο που υπάρχει πίσω του και ο επιβάτης που καθόταν εκεί, ενοχλήθηκε!

Αγνοείτε το αίτημα να απενεργοποιείτε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές


Ίσως να έχετε ακούσει την περιβόητη ιστορία: Ο ηθοποιός Alec Baldwin εκδιώχθηκε από μια πτήση γιατί δε σταμάτησε να παίζει στο κινητό, ένα παιχνίδι λέξεων, όταν το πλήρωμα πτήσης ζήτησε από τους επιβάτες να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ωστόσο, ότι δε θα σας διώξουν από την πτήση σας, αν απλά ξεχάσατε ότι η συσκευή σας είναι ενεργοποιημένη και χτύπησε το τηλέφωνό σας όσο βρίσκεστε στο αεροδρόμιο. Δεν είναι δηλαδή και τόσο εύκολο να σας διώξουν. Αλλά ο Baldwin φαινόταν αποφασισμένος: φέρεται να έγινε επιθετικός και αγνόησε τις επανειλημμένες αιτήσεις για να απενεργοποιήσει τη συσκευή του, πριν ο πιλότος αποφασίσει να τον… πετάξει έξω.

Παραμελείτε την υγιεινή σας


Δεν προσβάλλετε τους συνεπιβάτες σας μόνο όταν φοράτε ένα προκλητικό μπλουζάκι, αλλά και όταν ξεχνάτε το… σαπούνι και το αποσμητικό! Πριν από μερικά χρόνια, ένας επιβάτης έκανε (ή μάλλον ΔΕΝ έκανε) ακριβώς αυτό και κατέληξε στη λάθος πλευρά της πύλης επιβίβασης. Σύμφωνα με το ABC News, όταν οι επιβάτες σε μια πτήση της Air Canada Jazz προς Μόντρεαλ, παραπονέθηκαν για τη δυσοσμία ενός ατόμου, ο επιβάτης αυτός, εκδιώχθηκε από την πτήση, πριν την αναχώρηση του αεροσκάφους.

Είστε "τύφλα" στο μεθύσι


Οι εμφανώς μεθυσμένοι επιβάτες, δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις πτήσεις. Στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, οι όροι περιλαμβάνουν ρήτρες που το αναφέρουν συγκεκριμένα. Στην US Airways για παράδειγμα, αναφέρεται ότι η αεροπορική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί την επιβίβαση επιβατών που «φαίνεται να βρίσκονται σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών».

Μερικοί όμως φαίνεται να παραβλέπουν αυτή την προειδοποίηση, όπως ο αμερικανός τραγουδιστής John Rich, που απομακρύνθηκε από μια πτήση της Southwest, επειδή ήταν πάρα πολύ μεθυσμένος για να πετάξει. Επίσης, ένας πρίγκιπας του Μπαχρέιν που βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, εκδιώχθηκε από πτήση της British Airways(αυτές οι αεροπορικές εταιρείες δεν κάνουν διακρίσεις στους πλούσιους και διάσημους).


Ακόμη κι αν μοιάζετε μεθυσμένοι, αλλά δεν είστε, ίσως να ρισκάρετε να σας διώξουν από την πτήση. Τον περασμένο Ιούλιο, αναφέρθηκε η περίπτωση μιας νηφάλιας γυναίκας που απομακρύνθηκε από πτήση της Southwest, επειδή ένας υπάλληλος στην πύλη θεώρησε ότι ήταν μεθυσμένη. Στη συνέχεια, η γυναίκα υποβλήθηκε σε τοξικολογική εξέταση όπου διαπιστώθηκε ότι το αλκοόλ στο αίμα της ήταν λιγότερο από 0,003. Παρ’ όλα αυτά, έχασε την πτήση της!



Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...