27.11.12

Oι ροκάδες τραγουδάνε ακόμα

Αν προσθέσεις τις ηλικίες τους, είναι 273 ετών... Κι όμως, οι Rolling Stones απέδειξαν με την προχθεσινή τους εμφάνιση, στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου -την πρώτη για τον εορτασμό των 50 τους χρόνων- πως οι πραγματικοί σταρ δεν έχουν ηλικία.


Γιατί τις δυόμισι ώρες που βρίσκονταν πάνω στη σκηνή, ο Μικ Τζάγκερ και η παρέα του, έβαζαν κάτω σε πάθος πολλούς 20άρηδες μαζί.

Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, το επιβεβαιώνουν οι 20.000 πιστοί θαυμαστές του συγκροτήματος που κατέκλυσαν τον χώρο της συναυλίας για να απολαύσουν τους ζωντανούς θρύλους του ροκ εν' ρολ. Χρειάστηκε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονταν μεταξύ 120 και 1.170 ευρώ, γεγονός που είχε σχολιαστεί αρνητικά από πολλούς. Ο Μικ Τζάγκερ όμως, για ακόμη μία φορά, δεν... μάσησε και είπε αστειευόμενος στο κοινό που καθόταν στις πιο απομακρυσμένες από τη σκηνή θέσεις: «Τι κάνετε εκεί πάνω στις φθηνές θέσεις, εκτός του ότι δεν είναι φθηνές...;».

Παρ' όλα αυτά, οι περισσότερες γνώμες συγκλίνουν στο ότι οι «γερόλυκοι» τα άξιζαν τα λεφτά τους: «Ηταν πραγματικά φανταστικά. Ποτέ δεν πίστευα πως θα ήταν τόσο καλοί...» είπε ένας 57χρονος φεύγοντας από τη συναυλία. Απόλυτα σύμφωνη ήταν και μια 50χρονη Λονδρέζα η οποία δήλωσε: «Η συναυλία ήταν γεμάτη ηλεκτρισμό. Ηταν λαμπροί. Είναι μαζί όσα χρόνια ζω και ακόμα καταφέρνουν να ανάβουν φωτιές».


Η βραδιά ξεκίνησε με ένα σύντομο βίντεο, στο οποίο διάφορες προσωπικότητες όπως οι Ελτον Τζον, Ιγκι Ποπ, Τζόνι Ντεπ κ.ά. μιλούσαν για το μεγαλείο των Rolling Stones. Και λίγο αργότερα, η «παρέα» ξεσήκωσε τα πλήθη παίζοντας το κομμάτι «Ι Wanna Be Your Man». O Μικ Τζάγκερ με ασπρόμαυρο καρό σακάκι και καπέλο και μαύρο κολάν, αστείρευτος σε ενέργεια και άψογος φωνητικά, ο Κιθ Ρίτσαρντς με κόκκινη μπαντάνα στο κεφάλι να τα... δίνει όλα στις κιθάρες και ο Ρόνι Γουντ με το χαρακτηριστικό κουλ ύφος του, ο Τσάρλι Γουάτς και μαζί τους οι δυο «παλιοί» της συντροφιάς, Μπιλ Γουάιμαν και Μικ Τέιλορ. Εκεί και η διάσημη ερμηνεύτρια Μαίρη Τζέι Μπλιτζ που τραγούδησε το «Gimme Shelter» με τον αρχηγό.

Το κοινό παραληρεί: «Είναι εκπληκτικό το ότι το κάνετε ακόμη αυτό, είναι εκπληκτικό που αγοράζετε ακόμη τους δίσκους μας και έρχεστε στα σόου μας. Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, ευχαριστούμε...» φωνάζει στον κόσμο τρελαμένος ο Μικ Τζάγκερ και ο Κιθ Ρίτσαρντς συμπληρώνει: «Τα καταφέραμε. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που σας βλέπω όλους...».

Το πρόγραμμα περιείχε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος όπως τα κομμάτια «Paint In Black», «Wild Horses», «Brown Sugar», «It' s Only Rock & Roll», «Sympathy for Devil» κ.ά. αλλά και τα ολοκαίνουργια «Doom & Gloom» και «One More Shot».

Το τραγούδι - σύμβολο όλων των συναυλιών τους, το «Satisfaction», δεν ακούστηκε αυτή τη φορά. Ισως γιατί η... «Ικανοποίηση» ήταν τόσο εμφανής και διάχυτη, που δεν χρειαζόταν καμία επιβεβαίωση...

200 EKΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΜΠΟΥΜ

«Κυρίες και κύριοι, ας υποδεχτούμε τη μεγαλύτερη ροκ εντ ρολ μπάντα του κόσμου» είχε αναφωνήσει ο διευθυντής παραγωγής Σαμ Γκάτλερ προλογίζοντας τη συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς τον Ιούλιο του 1969 στο Hyde Park. Κανείς τότε δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτός ο τίτλος θα ακολουθούσε τον Μικ Τζάγκερ και την παρέα του μέχρι τα... γεράματά τους. Μέχρι σήμερα, 50 χρόνια μετά την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση σε μια παμπ του Λονδίνου, οι Στόουνς έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα, έχουν κατακτήσει 32 φορές τις κορυφές των τσαρτ, έχουν στο ενεργητικό τους 55 μουσικές συλλογές, έχουν μπει στο αμερικανικό «Rock & Roll Hall of Fame», έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών και έχουν λατρευτεί από εκατομμύρια κόσμου.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...