14.11.12

Το tablet των 20 δολαρίων!

Είναι μικρό, είναι φθηνό και το λένε Aakash 2. Το νέο Android tablet για την Ινδία και όχι μόνο, κοστίζει 20 δολάρια και θέλει να κλέψεις τις καρδιές εκατομμυρίων μαθητών και καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Θα τα καταφέρει;


Τα χαρακτηριστικά του Aakash 2 είναι εντυπωσιακά στο χαρτί αλλά η πραγματικότητα μάλλον θα είναι διαφορετική για όσους επιλέξουν το συγκεκριμένο tablet. Προφανώς με 20 δολάρια κόστος δεν μπορείς να ζητήσεις πολλά, ειδικά όταν απευθύνεσαι σε σχολεία της Ινδίας που διψάνε για γνώση και τεχνολογία.

Οθόνη: 7 ιντσών
Επεξεργαστής: 1GHz Cortex A8
RAM: 512MB
Αποθηκευτικός χώρος: 4GB
Λοιπά: WiFi, USB, κάμερα

Δυστυχώς η οθόνη του Aakash 2 αν και 7 ιντσών με multi touch δυνατότητες έχει ανάλυση μόλις 800 x 480 pixel. Οι λέξεις δυστυχώς και μόλις είναι σχετικές. Μην ξεχνάμε ότι το tablet θα κοστίσει μόλις 20 δολάρια. Σε σύγκριση όμως με τις αναλύσεις που πλέον έχουν τα σύγχρονα κινητά, η ανάλυση των 800 x 480 pixel είναι “μικρή”.

Μικρός είναι και ο αποθηκευτικός χώρος του Aakash 2 που περιορίζεται στα 4GB flash μνήμης αλλά μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 32GB με χρήση κάρτας μνήμης microSD. Για άλλη μια φορά, τα 4GB είναι ελάχιστος χώρος σε σύγκριση ακόμα και με τα 16GB ή τα GB χώρου στο Dropbox αλλά για ένα Android tablet με τιμή $20 τα πράγματα αλλάζουν.


Όπως είναι αναμενόμενο η ποιότητα κατασκευή του Aakash 2 είναι ανάλογη της τιμής του, το ίδιο και οι επιδόσεις της Mali-400 MP GPU που διαθέτει. Ξανά, αν σκεφτούμε το κοινό που απευθύνεται το Aakash 2 τα πράγματα αλλάζουν. Η κυβέρνηση της Ινδίας σκοπεύει να εξοπλίσει σχολεία με εκατομμύρια φθηνά tablets για ευνόητους λόγους.

Το Aakash 2 αποτελεί την εκπαιδευτική έκδοση του UbiSlate 7Ci, αυτό είναι το εμπορικό όνομα του tablet που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα για $80 ή περίπου 60 ευρώ αν καταφέρετε να το πάρετε από την Ινδία ή να το παραγγείλετε online. Σε κάθε περίπτωση και τα δύο tablets τρέχουν Android 2.3 ή Android 4.0 ανάλογα τι θα πέσει στα χέρια σας.

Η εταιρεία που κατασκευάζει το Aakash 2 ονομάζεται Datawind και ήδη έχει λάβει παραγγελία 100.000 Aakash 2 από την κυβέρνηση της Ινδίας.


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...