30.9.12

Ο ΕΟΤ πάει... Πόλη!

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Προ ημερών, ήρθε στη χώρα μας ο πρόεδρος των Τουρκικών Επιμελητηρίων, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη και τώρα ήρθε η σειρά της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη να μεταβεί στην Τουρκία και να συναντήσει μεταξύ άλλων, τον Τούρκο ομόλογό της E. Gunay.

Σε όσα δήλωσε σε τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, τα τελευταία νέα αφορούν την ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη, σε χώρο του Σισμανόγλειου Μεγάρου, όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τα πλέον διατηρημένα κτήρια στην Πόλη. Το πλέον σημαντικό είναι ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος της χώρα μας στα τουριστικά δρώμενα της περιοχής και ακόμη ότι η στενή συνεργασία με την Τουρκία μπορεί να βοηθήσει στην προσέλκυση τουριστών από τις χώρες της Ασίας. 

Άλλωστε, κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών στην Πόλη, αυτό το θέμα ήταν σε προτεραιότητα συζητήσεων, για το πως θα προσελκύσουν Ελλάδα και Τουρκία, τουρίστες από μακρινές χώρες, όπως: η Ινδία η Κίνα, η Ιαπωνία και Ν. Κορέα. 


Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η διεύρυνση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησής θεωρήσεων σε υπηκόους προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό στην Ελλάδα. Για το θέμα αυτό ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τη στάση της Ελλάδας, καθώς η άρση των σχετικών εμποδίων είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν εντυπωσιακά οι επισκέψεις από την γειτονική χώρα. 

Στόχος της Ελλάδας είναι η αύξηση του αριθμού των Τούρκων επισκεπτών στην χώρα μας, σε ένα εκατομμύριο άτομα. Παράλληλα, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν άμεσα κοινές ομάδες εργασίας, με σκοπό την προετοιμασία συγκεκριμένων ενεργειών καθώς και τη δημιουργία του πλαισίου για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε Ελλάδα και Τουρκία. 

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε και η ίδρυση Τουρκικού γραφείου Τουρισμού στην Αθήνα. Η υπουργός Τουρισμού προσκάλεσε τον τούρκο ομόλογο της στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Μια πρόταση που έγινε αποδεκτή, καθώς ο κ. Ε. Gunay θα έλθει στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του έτους, συνοδευόμενος από πολυπληθή ομάδα επιχειρηματιών και εκπροσώπων τουριστικών φορέων της χώρας του για συναντήσεις με τους τουριστικούς φορείς της Ελλάδας. 


Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...