19.9.12

Ο ρέκορντμαν κύριος Ιμπραΐμοβιτς

Ένα μοναδικό επίτευγμα που δύσκολα θα καταρριφθεί, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, κατέχει από τη νύχτα της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου ο Σουηδός διεθνής επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ με έξι διαφορετικές ομάδες και έχει σκοράρει με όλες!


Η πρώτη εμφάνισή του στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης καταγράφηκε όταν έπαιζε στον Άγιαξ, την περίοδο 2002-2003 (13 συμμετοχές, 5 γκολ). To 2004-2005 έπαιξε στη Γιουβέντους αλλά με τη φανέλα των «μπιανκονέρι» σκόραρε την επόμενη αγωνιστική περίοδο (9 συμμετοχές, 3 γκολ). Ακολούθησε η μεταγραφή στην Ίντερ (2006-2007), όμως όπως και στη Γιουβέντους «μάτωσε» τα αντίπαλα δίχτυα στο Τσάμπιονς Λιγκ ένα χρόνο αργότερα (7 αγώνες, 5 γκολ). Το 2009-2010, με την Μπαρτσελόνα, σκόραρε 4 τέρματα σε 10 συμμετοχές, ενώ το 2010-2011, στη Μίλαν πλέον, μέτρησε άλλα 4 γκολ σε 8 εμφανίσεις με τους «ροσονέρι», για να φτάσει στο απόλυτο ρεκόρ σκοράροντας και με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, στην πρώτη μόλις συμμετοχή του με τους Παριζιάνους στη διοργάνωση. Ταυτόχρονα, μαζί με τον Μάξουελ (ήταν επίσης βασικός στην ενδεκάδα της Παρί) έγιναν το πρώτο ποδοσφαιρικό «δίδυμο» που έχει κοινή παρουσία σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες και συγκεκριμένα στον Άγιαξ, την Ίντερ, την Μπαρτσελόνα και την Παρί.



Βαθμολόγησέ το!
{[['']]}
Κάνε το πρώτο σχόλιο!

Εδώ η άποψή σου "μετράει".
Αρκεί να είναι κόσμια. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...